Куряча грудка запечена в пиві, шпигована беконом, часником і перцем
Буває в природі їжа за визначенням чоловіча: стейки, відбивні з кров'ю, шашлики та інше в тому ж грубому і ситно дусі. На противагу їй, прекрасною половиною людства культивується їжа суто жіноча - легка, ніжна, практично безтілесна: салат, шпинат, рідкі овочеві супчики, варена куряча грудка та інші новації з мінімумом калорій і нейтральним смаком. Як паралельні прямі, існують ці два види страв в різних не перетинаються всесвітів. Однак, іноді раптом трапиться в світі щось чудове: розквітне навесні мигдаль або просто організм зажадає чогось такого, і з'явиться тоді на світло принципово неможливий рецепт, на кшталт, «брутальної» курячої грудки. Пропонована сьогодні куряча грудка запечена в пиві, шпигована беконом, часником і перцем з цього числа. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото демонструє як можна просто і смачно приготувати курячі грудки в пиві.
Крім власне курячої грудки для цієї страви нам будуть потрібні сало з м'ясними прошарками або пелюстки бекону, цибулю, часник, лимон, свіжий болгарський перець, прянощі про власний смак і пляшка пива. Краще, звичайно, якщо воно буде темне, але і світле на крайній випадок підійде.
Як запекти курячу грудку в духовці в пиві
Знімаємо шкіру з непотрібним нам жиром, але кістки залишаємо, щоб грудка зберегла форму. Гострим ножем робимо надрізи під кутом на всю товщину м'яса. Додатково пару надрізів можна зробити паралельно кільової кістки.
Першими в надрізи укладаємо тонко нарізані пластинки часнику.
Далі, шпігуем курячу грудку тонкими пластинками сала або бекону і скибочками солодкого перцю. При бажанні, можна шпигувати твердими кислими яблуками, скибочками айви або груші, пластинками моркви, цибулі або селери. Вибір залежить виключно від наших власних смакових уподобань.
Овочі, що залишилися (цибуля, перець, морква і т.п.) ріжемо полуколечкамі або соломкою і засипаємо ними дно форми. На овочеву подушку поміщаємо шпигували курячу грудку, рясно зрошену свіжовичавленим лимонним соком.
Останній крок підготовчого етапу: посипаємо м'ясо сіллю і спеціями, вливаємо в піддон стаканчик пива і відправляємо нашу абсолютно недієтичних курячу грудку в духовку або аерогриль. Смажимо при температурі 220-240 градусів близько півгодини або до зарум'янювання.
Печеня стане особливо соковитим і ароматним, якщо м'ясо періодично поливати сумішшю пива і виділився м'ясного соку. Готовність м'яса визначимо, проколів його тонким ножем або зубочисткою: якщо виділився сік прозорий, курятина готова.
Перекладаємо запечену курячу грудку на блюдо, а овочі і сік з дека виливаємо в сковороду, випаровуємо хвилин 15-20 до загустіння. Одержаний соус буде прекрасним доповненням до нашої недієтичної курятині.
Шпигувати салом і овочами курячу грудку акуратно знімаємо з кістки, ріжемо на скибочки і подаємо з картоплею, свіжими овочами, соусом і, звичайно ж, пивом. Крім картопляного, підійде і рисовий гарнір.
При такому способі запікання куряча грудка запечена в пиві виходить дуже соковитою, смачною і ніжною. Мінімум зусиль і часу і вражаючий результат! Готувати таке блюдо кожної господині просто в задоволення.