Наш рецепт » Другі страви » Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Сьогодні ми займемося полегшенням гіркої долі діетчіков, які часто витрачають занадто багато часу і сил на приготування хоч і корисних, але вельми нудних на смак страв. Приготувавши запропоновані мною курячі відбивні в духовці з сиром і овочами, ви отримаєте не тільки смачне, але і дієтичне блюдо. Як ви, напевно, вже зрозуміли, працювати ми будемо з головним білковим продуктом всіх шанувальників здорового харчування - курячими грудками. У своєму покроково оформленому рецепті з фото я детально розповім як смачно приготувати відбивні з курячої грудки в духовці.

Нам будуть потрібні охолоджені або розморожені курячі філе, рослинне масло, лимон і сіль - це обов'язковий набір продуктів. А далі - витягуємо все, які попадуться під руку, прянощі і спеції, і починаємо імпровізувати. Наше завдання, перш ніж запекти м'ясо так підібрати приправи, щоб звичайна куряча грудка кожен раз грала новими відтінками смаку і аромату.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Як приготувати курячі відбивні в духовці з сиром і овочами

Насамперед застилає обробну дошку харчовою плівкою, на яку і укладаємо філе. Щоб при відбиванні та термообробці воно не деформувалося, треба гострим ножем або кухонними ножицями надсечь зв'язки, які перетинають велике філе.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Наступний крок: скроплюємо м'ясо лимонним соком і рослинним маслом, посипаємо сіллю і спеціями. Для першої відбивною використовуємо самий звичний готовий набір спецій для курки і суміш перців (в млинки).

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Приправлене філе накриваємо харчовою плівкою.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Відбиваємо шматок прямо через плівку. Оскільки куряча грудка - м'ясо саме по собі м'яке і ніжне, відбиваємо або мелкорубчатой ​​стороною, або взагалі плоскими боковинами. Головна мета відбивання - вирівняти товщину шару.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Не знімаючи плівки, перевертаємо філе непріправленний стороною догори.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Тепер, плівку можна підняти і приправити другу сторону відбивною лимонним соком, маслом і тим же набором спецій, що і першу. Тупий стороною леза ножа надаємо відбивною більш правильну форму. Відбивати куряче філе з другої сторони не обов'язково.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Повертаємо плівку на місце, розправляємо її, намагаючись не залишати повітряних бульбашок. Перша відбивна готова. Таким же чином готуємо інші шматки філе, але використовуємо інші прянощі. Орегано, чебрець, розмарин, базилік, мускатний горіх, роздавлений часник і т.п. Додані в різних комбінаціях приправи додадуть курячому м'ясу кожен раз новий відтінок смаку і аромату.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Дуже цікавий варіант - в дусі східної кухні - вийде, якщо для маринування використовувати набір китайських спецій, соєвий соус і мед.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Якщо готового набору сухих приправ немає, можна зробити густу суміш з тертого кореня імбиру, часнику тиск, меду, соєвого соусу, цедри, різних видів перцю та інших східних прянощів. Точно так же укладаємо філе на харчову плівку, приправляємо, відбиваємо.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Відбитий шматок перевертаємо, піднімаємо плівку і заправляємо з іншого боку.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Підготовлені таким чином курячі відбивні можна заготовити про запас. Для цього, за допомогою площини ножа виганяємо бульбашки повітря, вільні кінці плівки підвертаємо, і відправляємо наші напівфабрикати в морозилку. При необхідності, ми просто дістаємо підготовлений шматок м'яса, знімаємо плівку і, не розморожуючи, викладаємо на розігріту сковороду або деко. Поки відбивна готується, настругати який-небудь низькокалорійний овочевий салат, і з мінімальними затратами вже через півгодини на нашому столі буде смачне і корисне блюдо. Якщо ж відбиті шматочки курячого філе запікаємо відразу, то читаємо далі.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Дієтичні курячі відбивні можна готувати на сухій сковороді, на сковороді-гриль, в електричному або аерогрилі, або просто - на деку в духовці. В останньому випадку можна одночасно зробити і відповідний дієтичний гарнір з запечених овочів некрахмалістих. Напівфабрикати викладаємо на сухе деко.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Проміжки заповнюємо свіжої або мороженої кольоровий або брюссельською капустою, спаржевої квасолею, брокколі, морквою, молодою картоплею і т.п. Овочі можна злегка присолити і скропити лимонним соком і рослинним маслом (чуть-чуть).

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Готуються курячі відбивні з гарніром дуже швидко, буквально 15-20 хвилин.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Незадовго до готовності м'ясо і овочі можна посипати тертим сиром. Пара столових ложок твердого сиру не дуже збільшить калорійність страви, зате зробить його більш апетитним.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Сир розплавився і зарум'яниться - страва готова.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Подаємо дієтичні курячі відбивні з овочевим гарніром і великою кількістю зелені.

Курячі відбивні в духовці - смачні і дієтичні

Залежно від використаних при підготовці м'яса прянощів можна супроводити блюдо зернистої гірчицею, соусами чилі, гуакомоле і іншими некалорійного ароматними приправами.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору