Окрошка з куркою і ковбасою на квасі - без картоплі
Для любителів літнього супу під назвою окрошка пропоную свою кулінарну варіацію, в якій крім звичних продуктів для цієї страви використовується відварне м'ясо курки. Така домашня окрошка з куркою на квасі виходить досить ситної. Тому, я іноді роблю цей популярний у нас холодний суп без картоплі. Свій, покроково оформлений фото-рецепт окрошки викладаю тут для всіх любителів цього смачного і приємно освіжаючого першого страви.
Складові:
- ковбаса варена - 250 гр;
- відварна куряча грудка - 200 гр;
- огірок свіжий;
- яйця (пару штук) відварні;
- кріп свіжий;
- квас - 1,5 л;
- сіль.
Як готувати окрошку з куркою і квасом
Для цієї страви, як правило, всі інгредієнти потрібно подрібнити. Я починаю з вареної ковбаси. Продукт нарізаю для окрошки дрібними кубиками. Перекладаю ковбасну нарізку в каструлю.
З свіжого огірочка зрізаю шкірку. Подрібнюю огірок аналогічно, тобто, кубиками.
А ось відварні курячі яйця я для окрошки зазвичай натираю.
Шматок відвареної курячої грудки подрібнюю за аналогією - у формі кубиків.
Із зелені, на цей раз, у мене кріп. Дрібно рублю його і додаю до інгредієнтів.
Заливаю нарізані складові окрошки холодним квасом. Пробую, додаю солі за смаком.
Смачна проста окрошка з куркою на квасі готова. приємною трапези!
Подачу річного супу можна урізноманітнити сметаною або, як більше подобається мені, майонезом. Запропонований рецепт є базовим, інгредієнти страви можна доповнювати. Наприклад, якщо у вас на момент готування є редиска, то її теж можна додати в окрошку.