Наш рецепт » Перші страви » Окрошка - смачний холодний легкий літній суп, рецепт класичний, покроковий

Окрошка - смачний холодний легкий літній суп, рецепт класичний, покроковий

Окрошка - сталася від слова кришити і вважається традиційною стравою як російської, так і української національної кухні. Вважається, що вона вперше з'явилася як блюдо простолюдинів. Бурлаков годували воблою і квасом. А тому вобла була суха і тверда, то її кришили і заливали квасом. І тільки згодом, щоб юшка була ситніше, стали додавати картоплю, ріпу, огірки, цибуля ... Йшов час і склад продуктів змінювався і тільки в 1861 році в кулінарній книзі Олени Молоховец вийшов перший, рецепт окрошки, який тепер називається класичний.

Окрошка - смачний холодний легкий літній суп, рецепт класичний, покроковий

Як приготувати окрошку

смачну, поживну і освіжаючу

Приготування холодного річного супу починається з того, що потрібно відварити, остудити і почистити картоплю і яйця.

Почистити зелена цибуля. Помити і обсушити цибуля і зелений кріп.

Підготовчі роботи закінчилися - тепер технологія приготування окрошки:

Огірки, редис, білки яєць, картопля, відварене м'ясо (можна без м'яса, а з ковбасою) і зелену цибулю нарізаємо на невеликими кубики, як для салату Олів'є і відставляємо в холодильник.

Тепер, будемо готувати заправку для окрошки.

Жовтки яєць, гірчицю і дрібно нарізаний кріп ретельно перетираємо в мисці до однорідного стану. Ну або майже однорідного стану. Дрібними порціями вводимо квас. Його можна купити, а можна приготувати домашній квас. Кількість квасу залежить від того, наскільки густу або рідку окрошку ви хочете отримати. Солимо і перчимо до смаку.

Змішувати нарізаний салат із заправкою рекомендуємо прямо перед подачею на стіл. Все, смачна окрошка за рецептом «Класичний» - готова! Смачного!

УВАГА: якщо цей смачний, холодний, літній суп ви хочете зберегти до наступного прийому їжі, то радимо зберігати нарізану частину окремо від заправки.

Що потрібно для окрошки:

огірок - 1 шт.,

яйця - 3 шт.,

картопля - 3 шт.,

куряча грудинка (можна замінити на яловичину, мова або просто на варену ковбасу, а можна і за все по чуть-чуть) - 500 гр.,

редис - 3 шт.,

пучок зеленого цибулі,

пучок кропу,

гірчиця - 1 ст.ложка,

сіль, чорний перець, квас - за смаком.

Хочу ще запропонувати вам заглянути, якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, на канал EdaHDTelevision - вельми оригінальний рецепт окрошки вони пропонують у своєму відео-рецепті. Тут ви дізнаєтеся чи буває окрошка з хріном. Так ... жінкам дивитися не рекомендується, ... а може бути і навпаки ... Одним словом, вирішуйте самі. &# 128521;

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору