Дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю
Такий легкий овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю буде дуже доречним після святкових застіль, коли організм втомився від жирної і ситної калорійної їжі. Тим, хто набрав зайві кілограми, цей рецепт овочевого супу знадобиться для розширення асортименту дієтичних страв. Хочу зазначити, що дітлахи із задоволенням їдять цей смачний суп, та ще й просять добавки. А мій крок за кроком оформлений фото-рецепт овочевого супу переконає вас у тому, що приготувати це гаряче перша страва зовсім не важко. Викладаємо на стіл необхідні продукти:
- філе індички - 100 гр;
- рис - 1 стол. ложка;
- болгарський солодкий перець - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- зелений горошок - 1 жменя;
- корінь селери - 20 гр;
- картопля - 1 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- вершкове масло;
- вермішель тонка - жменя;
- зелень;
- вода очищена - 1, 5 л;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Як варити суп з фрикадельками і вермішеллю
Готувати першу страву почнемо з формування власне фрикадельок. Для цього, прокручуємо шматочок індичого філе з цибулею через м'ясорубку. Додаємо промитий рис, трохи зелені. Я використовую заморозку з кропу, петрушки, зелені селери і базиліка. Фарш солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
Приготований індюшачий фарш формуємо на невеликі фрикадельки. Діти дуже люблять маленькі, майже іграшкові кульки з фаршу розміром не більше 1 см, та й в тарілці вони красиво виглядають. Ось такі м'ясні фрикадельки для супу вийшли у мене.
Для смачного супу готуємо овочі. У сезон беріть свіжі, а взимку підійдуть і заморожені. Картоплю нарізаємо брусочками. Корінь селери і моркву натираємо на тертці. Для краси супу я взяла червоний заморожений солодкий болгарський перець і нарізала його півкільцями.
Рецепт приготування дієтичного супу не вимагає попередньої обжарювання овочів. У киплячу воду опускаємо приготовані фрикадельки, картопля і зелений горошок. Потім, після чергового закипання додаємо червоний перець, морква і селера. Суп варимо 5-7 хвилин.
Тепер його можна посолити і запустити жменю вермішелі.
Щоб макаронні вироби не зварилися в супі, використовуйте тонку вермішель сорту «Екстра» групи А. Ця вермішель з твердих сортів пшениці, а значить корисна. До того ж, вона не перетвориться в кашу у вас в супі. І так, як тільки суп знову закипить, його треба вимкнути.
Розливайте суп з фрикадельками і вермішеллю по тарілках і кличте домочадців пробувати. Його слід їсти обов'язково гарячим, прямо з печі!
Для додання страві смачного вершкового смаку покладіть в кожну тарілку по невеликому шматочку вершкового масла і не забудьте прикрасити дієтичний овочевий суп з фрикадельками і вермішеллю зеленню.
Думаю, мій покроковий фото-рецепт першого страви доведеться вам до душі. Пригощайтеся з насолодою!