Томатний суп з сочевицею і грибами - пісний і смачний
Пікантний томатний суп з сочевицею і грибами прекрасно вгамує голод не тільки на обід, але і на вечерю. Особливо, якщо ви такий любитель перших страв, як і мій чоловік. Це універсальне блюдо наситить, урізноманітнює повсякденне меню і стане хорошим варіантом супу при системі правильного харчування або в період посту. Перевагою даного чечевичного супу є його універсальність - його можуть готувати як вегетаріанці, так і м'ясоїди. Покроково оформлений рецепт з фото покаже вам важливі моменти приготування.
Складові:
- томатний сік - 150 мл;
- гриби - 100 гр;
- картопля - 3 шт .;
- сочевиця - 70 гр;
- цибуля - 1 шт .;
- прянощі - за смаком;
- кріп - невеликий пучок.
Як зварити суп томатний з сочевицею і грибами
Приготування починається традиційно - ретельно очистити всі овочі і вимити. Картопля подрібнити на дрібні кубики і залити водою. Надіслати каструльку на вогонь і готувати овоч до закипання.
Подрібнити гриби на невеликі слайси. Нарізати цибулю на кубики.
Пасерувати гриби з цибулею до рум'яної.
Сочевицю ретельно промити від можливих смітинок і додати в суп разом з грибами. Робити цей крок стоїть на тому етапі, коли картопля зварилася тільки до напівготовності.
В цей же час варто влити в суп томатний сік або розведену водою томатну пасту.
В кінці приготування слід додати трохи сирого рубаного лука і подрібнений кріп. Ароматний томатний суп з сочевицею і грибами готовий. Смачного!
Ситний сочевичний суп з грибами і томатним соком є вкрай живильним першою стравою, яку відмінно наситить і додасть сил. Він хороший як в зимову пору року, так і влітку. Перевагою є не тільки низька калорійність готового блюда, але і високий вміст рослинного білка. Подавати пісний суп рекомендується теплим, можна зі сметаною.