Окрошка на квасі без картоплі, але з редискою і ковбасою
Мабуть, без сумніву можна зробити твердження, що найкраща літня страва - це апетитна окрошка! Приготувати цей приємно охолоджуючий суп можна за різними рецептами, які, звичайно ж, все придатні, але мають свої нюанси. Ось і наш, пропонований сьогодні спосіб готування річної окрошки, має свої гастрономічні «хитрощі». Ми впевнені, що ця, нехай і не класична, але дуже смачна окрошка на квасі без картоплі, але з редискою і ковбасою сподобається вам, а сам рецепт «осяде» в вашому кулінарному блокноті. Зауважу, що готувати такий літній суп можна на домашньому або магазинному квасі. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі тонкощі приготування.
Складові:
- яйце (велике бажано) - 2 шт .;
- редиска середня - 4-5 шт .;
- свіжий огірок - 1-2 шт .;
- квас - 1,5 л;
- ковбаса - 150 гр;
- зелень (цибуля свіжа і укропчик) - 0,5 пучка;
- сіль - на розсуд;
- гірчиця - 1 ч. лож.
Як приготувати окрошку на квасі без картоплі
Із запропонованого набору продуктів для окрошки відварюємо круто яйця. Остужаем, ну, і очищаємо. Як годиться, в загальному. А тепер увага: яйця для окрошки ділимо на жовтки і білки. Займаємося спочатку білками. Їх подрібнюємо на тертці (великої).
А ось що залишилися жовтки розтираємо в мисці з невеликою кількістю квасу (півсклянки досить).
Продовжуємо приготування. Промиті огірочки разом з шкіркою натираємо.
Аналогічно робимо і з редискою.
Ковбасу для нашого блюда наріжемо в формі кубиків.
Зелень накришити, але перш, ніж її приєднати до решти інгредієнтів, перетремо з сіллю. Зелень повинна дати сік.
Виливаємо на підготовлені продукти наш перетертий жовток і додаємо гірчицю.
Вливаємо квас і перемішуємо. Солимо, якщо потрібно.
Подаємо окрошку з редискою відразу або даємо їй постояти в холодильнику.
Смачна окрошка на квасі без картоплі приємно поліпшить свій смак, якщо доповнити подачу річного холодного супу сметаною або майонезом. Пригощайтеся на здоров'я!