Картопляна бабка по-білоруськи - з ковбасками і сметаною
Дуже часто готую цю картопляна бабка по-білоруськи з кількох причин. По-перше, коли хочу пригостити своїх друзів з ближнього і далекого зарубіжжя своїм національним блюдом. По-друге, його зовсім не складно готувати і, поки бабка з картоплі запікається, є час спілкування по мобільному телефону, а потім разом насолодитися гарячої білоруської бабкою з ковбасками. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування.
Нам знадобиться для тіста:
- 850 грам очищеної картоплі;
- 70 грам 26% сметани;
- 1 велике куряче яйце (Д-0);
- 1,5 ч. Ложки великої морської солі;
- 0,5 ч. Ложки кмину;
- 0,5 ч. Ложки меленого чорного перцю;
- 150 грам пшеничного борошна екстра або в / с;
- 1 цибулина шалот;
- 3 ковбаски по-домашньому;
- сметана для начинки.
Як приготувати картопляну бабку в духовці по-білоруськи
У глибоку миску нарізаємо як можна дрібніше цибулю, всипаємо все сухі спеції і перемішуємо. Туди ж натираємо сиру картоплю на комбайні або на спеціальній тертці для дерунів. Перемішуємо спеції і терту картоплю, додаємо збовтане яйце, сметану і борошно. Змішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Поки тісто настоюється, нарізаємо ковбаски на шматочки.
Скляну форму для запікання рясно змащуємо вершковим маслом і викладаємо половину порції тесту, а на нього шматочки ковбасок.
Ковбаски зверху закриваємо другою частиною тіста.
Ставимо форму в гарячу духовку при 160 градусах на 1,5 години. За цей час картопляна бабка з ковбасою добре пропечеться і стане дуже рум'яного кольору і з характерною хрусткою скоринкою.
Поки блюдо ще гаряче, розрізаємо його на порції і кладемо на тарілки по два шматочки.
Картопляна бабка по-білоруськи подається на стіл з топінгом зі сметани. Любителі гостренького можуть присмачити запіканку гірчицею і / або кетчупом.