Дуже смачний листковий салат з крабовими паличками, кукурудзою і шинкою в кільці
Консервована солодка кукурудза стала одним з популярних інгредієнтів при готуванні салатів. Мені теж подобається цей продукт через свою економічності і «уживчивости» з іншими продуктами. Хочу запропонувати вам простий в приготуванні листковий салат, в якому консервована кукурудза є прикрасою. У сьогоднішньому рецепті розповім як готувати дуже смачний листковий салат з крабовими паличками, кукурудзою і шинкою. Такий простий, смачний і красивий листковий салат можна зробити на загальному плоскому блюді або запропонувати його порційно. Я вважала за краще останній варіант. Щоб зробити салат з рівними краями формувала його в кулінарному кільці. Покроково оформлений рецепт з фото послідовно демонструє етапи приготування.
Складові:
- крабові палички - 100 гр;
- шинка - 200 гр;
- свіжий огірок - 1 штука;
- яйце куряче - 2 штуки;
- майонез - 3 ст. ложки;
- свіжа зелень - 0,5 пучка;
- консервована солодка кукурудза - 100 гр;
- сіль за смаком.
Як зробити листковий салат з рівними краями
Попередньо потрібно відварити круто курячі яйця. Свіжий огірочок промити. Якщо кожурку гірчить, то її слід зрізати. Свіжу зелень (використовувати можна кріп, цибуля), також, промиваємо і обсушуємо.
Отже, формування листкового салату починаємо з огіркового шару. Огірок нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо його і солимо.
На шар з огірка поміщаємо нарізану соломкою шинку. Даний шар змащуємо майонезом, який можна купити, а можна зробити вдома.
На шар з шинки викладаємо подрібнені на тертці курячі яйця. Приправляємо яйця сіллю. Цей шар також змащуємо майонезом.
Далі, слід шар з посіченою свіжої зелені.
Крабові палички нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо шар з крабових паличок.
Присмачуємо шар майонезом.
Завершуємо формування листкового салату шаром з консервованої кукурудзи. Зерна кукурудзи рекомендується заздалегідь помістити на сито, щоб злилася зайва рідина.
Простий листковий салат з крабовими паличками і консервованою кукурудзою готовий! приємною трапези.
Щоб порційно зроблений салат оригінально виглядало на столі, на тарілку можна викласти по колу листя свіжого салату.