Простий бісквітний рулет з варенням
Сьогодні вирішила спекти простий і смачний бісквітний рулет з варенням. Приготувати в лічені хвилини смачну випічку до чаю ви зможете легко і просто використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото. Тісто для бісквіта готується не більше п'яти хвилин, випікається він швидко, а на змазування рулету варенням не втече багато часу. Беремося за справу?
Підготуйте необхідний набір продуктів:
- яйця - 3 шт .;
- цукор - 1 ст .;
- борошно - 1 ст .;
- крохмаль - 1 ст. л .;
- лимонна кислота - ¼ ч. л .;
- сода - 0,5 ч. л .;
- сіль - щіпка;
- варення - 0,4 л.
Використовуйте для випічки тільки добре охолоджені яйця. Обов'язково заздалегідь просійте борошно, а форму для випічки попередньо застеліть пергаментом.
Як приготувати бісквітний рулет з варенням
Відокремте білки від жовтків так, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в білки. В іншому випадку вони не зіб'ються правильно, а це дуже важливо для бісквітного тіста. Бажано, миску, в якій ви будете збивати білки, і віночки міксера поставити в холодильник або морозильну камеру для охолодження. Перед збивання до білків додати трішки солі і лимонну кислоту. Збийте білки до стійкої стійкої піни. Як перевірити чи достатньо ви збили білки? Переверніть миску, білкова маса не повинна витікати. Я збиваю міксером на великій швидкості 3-4 хвилини.
Надішліть в білкову масу всі інші компоненти крім варення. Акуратно вимішують ложкою, або міксером на малих обертах. Розкрию свій маленький секрет - я муку змішую з крохмалем і содою, а потім вже просівають. Завдяки цьому бісквітне тісто виходить повітряним, а випічка смачною.
Готове тісто виливайте на деко, застелене папером для випічки. Акуратно розподіліть масу по формі, вирівняйте поверхню спеціальною лопаткою або ложкою.
Випікайте тісто протягом 15 хвилин при температурі 180 ° C.
Вийміть бісквіт з духовки, змастіть варенням. Щоб корж краще просочився, я на ньому роблю кілька неглибоких надрізів.
Акуратно згорніть рулетом.
Наріжте бісквітний рулет з варенням на порційні шматочки і для краси присипте цукровою пудрою.
Подавайте випічку до чаю, кави, соку, компоту або іншим напоям. Варення можна використовувати абсолютно будь-який, яка вам подобається. Його можна замінити повидлом, джемом або солодким кремом.