Яблучна пишна шарлотка в мультиварці з корицею і імбиром
Нещодавно я готувала шарлотку в мультиварці і вирішила трохи змінити традиційний рецепт цього десерту. У свій варіант яблучного пирога я додала свіжий корінь імбиру і трохи кориці. Випічка вийшла ароматна і дуже смачна. Покроково відзняла етапи приготування. спробуєте приготувати?
Складові:
• яйця - 5 шт .;
• цукровий пісок - 200 гр;
• борошно - 170 гр;
• кориця - 1 паличка;
• імбир - 20 гр;
• масло вершкове - 15 гр;
• яблука - 2 шт .;
• цукрова пудра- 20 гр.
Як приготувати пиріг-шарлотку в мультиварці з корицею і імбиром
Для початку, нам потрібно очищений від шкірки імбир нарізати дуже дрібними кубиками.
Паличку кориці необхідно подрібнити на кавомолці.
Яблука для нашої шарлотки можна не очищати. Просто видаляємо з плодів серединки з насінням і нарізаємо їх красивими тоненькими шматочками. Щоб яблучні дольки не потемніли, поки ми будемо займатися тестом, їх можна збризнути лимонним соком.
Потім, нам потрібно приготувати бісквітне тісто для шарлотки. Для цього я в блендері спочатку збила яйця. Потім, продовжуючи збивати, додала цукор. Коли цукор розчинився можна додавати в тісто борошно, бажано не припиняючи збивання. У готове тісто потрібно додати нарізаний імбир.
Мультіварочную чашу необхідно добре змастити вершковим маслом.
У змащену чашу виливаємо тісто і зверху розкладаємо яблучні дольки. Перед випічкою, посипаємо яблучний пиріг свіжо змеленого корицею.
Далі, печеться наша смачна шарлотка в мультиварці на режимі «випічка» 35-40 хвилин. Якщо такого режиму немає, можна пекти на функції «мультіповар». Час залишаємо без зміни, а температуру потрібно виставити 180 градусів.
Готову шарлотку з яблук з ароматними спеціями я виклала на блюдо, дала їй трохи охолонути і, потім, присипала цукровою пудрою.
Нарізаємо на шматочки і їмо з молочком або компотом.