Плов з перловки з куркою - смачний, простий і ситний
У цьому рецепті пропоную згадати про користь перлової крупи, багатою цілим набором макро-, мікроелементів, вітамінів і приготувати дієтичний і дуже смачний плов з перловки з куркою. Просто дотримуючись моєму покроково оформленим рецептом з фото, ви зможете самостійно приготувати вдома корисне і апетитне друга страва.
Складові:
- 2 курячих стегна;
- сіль з приправами - за смаком;
- 1 морква;
- 2 ст. л. олії соняшникової;
- зубчик часнику;
- стакан перлової крупи;
- пучок кропу.
Як приготувати плов з перловки з куркою
Починаючи приготування, моєму крупу і замочуємо у воді хвилин на 10-12.
Поки перловка «мокне» в чашці займемося підготовкою курячих стегенець і моркви. Розрізаємо кожне стегно на 4 частини, натираємо сіллю з приправами. Очищену моркву подрібнюємо на тертці.
Розміщуємо курку в розігріте на сковороді масло рослинне, обсмажуємо 5-6 хвилин. Додаємо сюди моркву і обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин.
Перловку відварюємо до напівготовності протягом півгодини, відкидаємо на друшляк, промиваємо окропом.
Якщо стінки у сковороди, де готується куряче м'ясо невисокі, то майбутнє другу страву можна для подальшої готування перекласти в каструлю. В обрану ємність до м'яса з морквою додаємо перловку і окріп. Окропу потрібно налити стільки, щоб водичка була вище крупи на сантиметр.
Доводимо курячий плов з перлової крупи до кипіння, досолюємо і варимо на маленькому вогні під кришкою до готовності. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часниковий зубчик і трохи кропу.
Перловка в плові залишається розсипчастою, а спеції і часник надають страві чудовий аромат.
Подавати смачний курячий плов з перловки і курячих стегенець можете зі свіжими або солоними овочами, квашеною капустою або іншими овочевими салатами.