Яловичина в горщечках в духовці - з цибулею і сметаною
Не кожна господиня хоче зв'язуватися з яловичиною, тому що це, далеко, непростий сорт м'яса. Але, якщо його правильно приготувати, то можна отримати дуже смачне блюдо. Я, також, частенько уникала такого м'яса, але, дізнавшись один простий рецепт, вирішила спробувати. І не пошкодувала. Яловичина в горщечках вийшла дуже м'якою, соковитою і, вельми, пікантною. Тепер і вам пропоную свій простий рецепт з покроково зробленими фото. Виконується він легко, але вимагає багато часу. На весь процес у вас піде близько 3 годин. Будьте готові до того, щоб не відлучатися на цей час з будинку.
Складові:
- 600 гр яловичини або телятини;
- 6 великих цибулин;
- 200 гр сметани;
- 1 чайна ложка гірчиці;
- 1 чайна ложка борошна;
- 3 столові ложки рослинної олії;
- 2 чайні ложки солі.
Як приготувати яловичину в горщиках в духовці
Починаючи готувати, відразу беремося за м'ясо. Обробляє його на невеликі брусочки. Природно, прибираємо жилки, плівки та інші не потрібні нам елементи.
Ділимо вийшло кількість брусків на 3 горщика. У кожен налийте по одній ложці олії і насипте солі. Її кількість повинна дорівнювати половині чайної ложки солі на один горщик. Змішайте і трохи утрамбуйте.
Готуємо цибулю. Його слід нарізати дуже крупно.
Ділимо цибулю на 3 частини і засипаємо в кожен горщик.
Доведіть температуру духовки до 180 градусів. Горщики накрийте кришками і помістіть їх в духову шафу. Яловичина в горщечках повинна гаситися так 2 години. Після закінчення цього часу створіть соус - змішайте борошно, сметану, гірчицю і сіль, що залишилася.
Дістаньте горщики, відкрийте кришки. Ви вже побачите підрум'яниться цибулю.
Залийте в кожну ємність по третій частині нашого соусу.
Надішліть назад в духову шафу і тримайте там ще півгодини. Вийміть і дайте охолонути. Яловичина в горщечках зі сметаною виходить дуже м'якою, а зверху неї утворюється ніжна зметана скоринка.
Ось так, без особливих зусиль, готується дивно смачна яловичина в горщиках в духовці.
Рецепт чудово підходить для вечері, а також, ця страва може стати головним на будь-якому святковому столі.
Подавати його можна з будь-яким гарніром і ароматними скибочками білого хліба. М'ясо здивує вас своєю м'якістю, а цибульний-сметанний подушка подарує незвичайну соковитість і пікантність. Їжте із задоволенням і радуйте своїх рідних!