Картопляне пюре зі сметаною - швидке і смачне
З такого популярного коренеплоду як картопелька можна приготувати багато всіляких гастрономічних страв. Особлива кулінарна ніша належить такому картопляного гарніру як пюре. Здавалося б все знають як його зварити, але навіть це звичайне блюдо можна, виявляється, зварити по-різному. Один з варіантів - картопляне пюре зі сметаною. Детально про те, як правильно готувати пюре з картоплі зі сметаною дізнаєтеся, дорогі господині, з нижчий від запропонованого покроково оформленого рецепту з фото.
Складові:
- бульби картопляні - від 5-и штук (залежить від розміру);
- сметана - 150 мл;
- масло (воно повинно бути вершковим) - 50 гр;
- сіль - на ваш смак.
Як зробити картопляне пюре зі сметаною
Для картопляного страви беремо хороші, не зіпсовані, плоди картоплі. Починаючи приготування, бульби, в обов'язковому порядку, промиваємо під прохолодною водою. Використовуючи звичайний столовий ножик або ж спеціальну Овочечистка (для зручності), бульби очищаємо. Великі картоплини розрізаємо навпіл.
Перекладаємо очищену картоплю в каструлю, затоках плоди холодною водою і ставимо на плиту на сильний вогонь варитися. Після закипання зменшуємо вогонь до помірного, кидаємо потрібну порцію солі в каструлю.
Як тільки картопелька звариться, зливаємо картопляний відвар (його можна вилити або використовувати на свій розсуд), але не весь, приблизно 100 мл залиште. Починаємо бульби товкти.
В процес подрібнення додаємо олію вершкове.
І потрібну порцію сметани.
Продовжуємо товкти картопляний гарнір до отримання однорідної і гладкого пюре без грудочок.
Ніжна і дуже смачна домашня картопля-пюре зі сметаною готова.
Ще один варіант як варити картопляне пюре зі сметаною пропонує автор цього відео-рецепта. Крім сметани і масла, пропонується використовувати ще і сире яйце. Хто любить експериментувати в домашніх умовах, традиційні страви робити новими і цікавими - обов'язково варто спробувати.
Який би рецепт ви не вибрали, використовуємо готове картопляне пюре зі сметаною як гарнір. Подаємо на стіл гарячим з м'ясними, грибними або рибними закусками, соусами, з овочами або овочевими салатами. Приємного апетиту всім!