Гнізда з фаршу з грибами і сиром на овочевій подушці запечені в духовці або аерогрилі
Сьогодні приготуємо дуже смачне і цілком дієтично блюдо: гнізда з фаршу з грибами і сиром на подушці з цвітної капусти запечені в духовці або аерогрилі. Рецепт простий у виконанні, а супроводжуючі приготування покроково зроблені фото внесуть повну ясність.
Для гнізд нам знадобиться хороший курячий (або будь-який інший) фарш, замочений в молоці хліб, цибуля, яйце, сіль і прянощі. У начинку підуть свіжі шампіньйони, цибуля, плавлений м'який сир, спеції і трохи масла для смаження.
Як приготувати гнізда з фаршем, грибами і сиром
Подрібнюємо половину цибулі. При бажанні, можна додати зубчик-другий часнику.
Змішуємо фарш, цибулю, віджатий від молока хліб, сире яйце. Солимо, додаємо свої улюблені спеції.
Будь-які страви з рубленого м'яса будуть ніжніше і соковитіше, якщо фарш перед формуванням виробів як слід відбити, а потім дати йому полежати деякий час для дозрівання смаку. Щоб не заляпати весь інтер'єр недоноски м'яса, готовий фарш бажано запакувати в міцний поліетиленовий пакет або навіть в два, а потім пару хвилин з силою покидати цей згорток об стіл або обробну дошку.
Другу половину лука теж дрібно шаткуємо й обсмажуємо до прозорості зі столовою ложкою вершкового масла.
Печериці чистимо, миємо, намагаючись не надто мочити, щоб гриби не встигли увібрати в себе багато води. Можна дрібно порубати їх ножем, а можна зробити це за допомогою чопера - за 3 секунди!
Гриби викладаємо до цибулі і кілька хвилин обсмажуємо все разом при постійному помішуванні.
Додаємо до майбутньої начинці пару столових ложок м'якого плавленого сиру, перемішуємо, прогріваємо, поки сир повністю не розійдеться.
Тепер, вміст сковороди треба спробувати і довести до смаку: поперчити, додати улюблених спецій і при необхідності досолити. Зазвичай плавлений сир досить солоний і додаткової солі не потрібно.
Мокрими руками ліпимо з фаршу коржі, укладаємо їх на збризнути водою піддон. Мокрими ж пальцями або змоченою в холодній воді чайною ложкою робимо в кожної котлетки поглиблення - формуючи «гнізда».
Заповнюємо гнізда грибною начинкою.
Весь вільний простір заповнюємо суцвіття цвітної капусти. Якщо немає свіжої, використовуємо морожену, причому, відтавати її зовсім не обов'язково. Збризгуємо лимонним соком, трохи присолюємо. Замість цвітної капусти можна брати будь-які інші малокрахмалістие овочі: броколі, спаржеву квасолю, брюссельську капусту. Добре підійдуть покупні морожені овочеві суміші.
Запечатує піддон харчовою фольгою і ставимо запікатися хвилин на 25-30 в духовку або аерогриль.
Знімаємо фольгу, злегка присипаємо будь-яким твердим тертим сиром і запікаємо ще 35 хвилин, поки сир не розплавиться і не зарум'яниться.
Смачне, досить легке, збалансоване за всіма основними компонентами харчування страва готова.
Його можна подати не тільки на обід, але і на ранній вечерю. При подачі документів не забудьте посипати свіжою зеленню.