Смачна яєчня зі страусиного яйця і сосисок
Нещодавно пригостили страусячим яйцем. Його не часто використовують в домашній кулінарії, тому, у мене виникло питання - як його приготувати. Я, звичайно, люблю різні нововведення, але все ж прихильник традиційної їжі. Тому, було вирішено готувати яєчню з сосисками. Повинна сказати, що я не пошкодувала, що вибрала саме це блюдо. Яєчня з страусиного яйця вийшла схожою на смачну велику запіканку. Смак у страви ніжніше, ніж у звичайній яєчні. Цим рецептом з вами і поділюся. А рецепт доповню домашніми покроковими фото.
Для приготування я використовувала:
- 6 сосисок і трохи копченої ковбаски;
- 1 страусине яйце;
- зелена цибуля, перець і сіль.
Як приготувати яєчню з страусиного яйця
Страусине яйце має дуже товсту шкаралупу, тому, її потрібно просвердлити. Робимо дірочки акуратно, з двох сторін, доходячи свердлом лише до плівочки.
Далі, плівку прорізаємо ножем і видуваємо яйце в тарілку. Виходить близько півлітра сирого продукту.
Сосиски і копчену ковбасу нарізаємо довільної форми. Підсмажуємо в сковороді з рослинним маслом.
Частина відкладемо. Яйце трохи збиваємо виделкою і ½ частина виливаємо в сковороду діаметром 26-28 см. Яєчня з страусиного яйця готується на повільному вогні під закритою кришкою. Час приготування, близько, 20 хвилин.
Перед закінченням смаження солимо, перчимо і посипаємо різаним зеленою цибулькою.
Ось така краса виходить.
Аналогічні дії повторюємо з другої порцією продуктів.
Яєчня з страусиного яйця виходить не просто велика, а дуже велика. Такий великий і смачної яєчні-запіканкою можна нагодувати велику родину, та ще й родичів пригостити.