Наш рецепт » Випічка » Хачапурі по-аджарський (відкриті) з сиром і яйцем або хачапурі-човник

Хачапурі по-аджарський (відкриті) з сиром і яйцем або хачапурі-човник

Приготування хачапурі по-аджарський з сиром і яйцем, так звані відкриті хачапурі, називають ще човниками. Приготування тесту для «човників» відбувається також, як і для хачапурі по-імеретинськи. Тому, тут його окремо описувати не буду. Просто перейдіть за посиланням вище. Так в чому ж різниця? А різниця, як в самій начинці, так і в формі хачапурі.

Для приготування начинки нам будуть потрібні:

сир сулугуні - 250 гр;

білок одного яйця,

яйце ціле - 1 шт.,

борошно пшеничне - 1 столова ложка;

вода - 1 столова ложка.

Приступаємо до приготування начинки для хачапурі по-аджарський (човник). Для цього, на крупній тертці натираємо сир рухами тільки зверху вниз. Додаємо в сир білок одного яйця. Якщо потрібно - досолюємо. Додавши воду з борошном, перетираємо руками. Сирну масу продавлюємо через пальці. Потрібно відзначити, що для хачапурі по-аджарський начинка виходить трохи рідині. Заздалегідь приготована начинка може деякий час зберігатися в холодильнику.

Приготування хачапурі човник по-аджарський

250 гр. підійшов дріжджового тіста і злегка обминали на посипаний борошном стіл, роблячи з нього товсту корж. На відміну від хачапурі по-імеретинськи для розгойдування коржі використовуємо качалку. В результаті, ми теж отримуємо коло, але більш тонкий і рівний. Протилежні краю починаємо скачувати до центру у вигляді рулетиків. Краї двох рулетиков з'єднуємо один з одним. Виходить «човник».

У цей момент наша духовка вже повинна бути досить сильно нагріта. Деко, на якому буде пектися наш хачапурі, повинен бути нагрітим разом з духовкою. Переносимо нашу «човник» на гарячий деко і тільки тепер викладаємо всередину начинку. Уже в цей час сир починає плавитися. Відправляємо все в духовку. Температурі в духовці повинна бути 280-300 градусів. Всього 8-10 хвилин - і виймаємо з духовки. У розплавленому сирі робимо невелике заглиблення, розбиваємо туди яйце і знову відправляємо все в духовку на 1-1,5 минути. За цей час яйце прогрівається, але не встигає схопитися. Тепер перекладаємо наш відкритий хачапурі на тарілку. Вставляємо шматочки вершкового масла на кордоні між сиром і тестом.

Хачапурі по-аджарський (відкриті) з сиром і яйцем або хачапурі-човник

Увага: ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ МОМЕНТ! Як правильно їсти відкритий хачапурі. Для цього, потрібно виделкою акуратно перемішати розплавлений сир сулугуні, масло, яйце і тільки тепер можна приступати до їжі цієї аджарської смакоти. Відламує рукою тісто і маку його в отриманий яєчно-сирний соус.

Вкуснятінаааа !!! Пальчики оближеш!

Більше подробиць і тонкощів виконання як зробити начинку для хачапурі по-аджарський з сиром і яйцем показує в своєму відео-рецепті Ілля Лазерсон. Якщо вам потрібно дізнатися тільки про приготування начинки для хачапурі по-аджарський, то переходите відразу на сімнадцяту хвилину відео.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Смачна оселедець під шубою класичний рецепт c фото: які верстви та як приготувати оселедець під шубою з яйцем
Смачна оселедець під шубою класичний рецепт c фото: які верстви та як приготувати оселедець під шубою з яйцем
Наближається головне торжество року, і багато хто вже від початку осені замислюються про святковому вбранні, про місце проведення і складають новорічне меню.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору