Омлет на пару в мультиварці з брокколі і помідорами чері
Паровий омлет з овочами - це воістину перлина меню для здорового харчування. Гармонійне поєднання всіх інгредієнтів, повноцінні, легко засвоювані білки, достатня кількість клітковини, вітамінів і мікроелементів при невисокій частці жиру - просто знахідка для тих, хто не просто намагається схуднути, але при цьому ще й старанно займається фізкультурою і нарощує м'язи. Сьогоднішній мій простий рецепт з покроково зробленими фото розповість і покаже як зробити порційний омлет на пару в силіконових формочках.
На цей раз, крім молока і яєць ми візьмемо заморожені овочі: капусту брокколі і помідори черрі. Хоча овочі не свіжі, як влітку і восени, але вони, тим не менш, цілком «живі». Правильна заморозка дозволяє зберегти харчову цінність продуктів майже повністю. І зверніть увагу - ні крапельки жиру нам не буде потрібно!
Як приготувати омлет на пару в мультиварці
Силіконові формочки не треба змащувати маслом, а невеликі розміри дозволять омлетной масі пропаритися швидко і рівномірно. Відразу розставляємо формочки в піддон для варіння на пару, в кожну викладаємо очищену від шкури і розрізану навпіл морожену помидорку.
Викладаємо в формочки крижані шматочки брокколі, посипаємо їх з млинки ароматної сіллю з травами, включаємо мультиварку на режим Варка на пару і закриваємо кришку. Поки ми будемо збивати омлет з молоком, овочі якраз успіх розморозитися.
У чашу блендера розбиваємо два яйця і вливаємо близько 50 мл молока. Солимо, перчимо, починаємо збивати.
Чим краще зіб'ємо яйця, тим пишніше вийде паровий омлет.
Розливаємо омлетну масу по формах, опускаємо кришку мультиварки і готуємо омлет на пару близько 10-15 хвилин.
Готовий омлет збільшився, майже, в два рази. На відміну від приготованого звичайним чином на сковороді, паровий омлет при охолодженні зберігає значну частину своєї пишності.
Витрушуємо порційні омлети з формочок на тарілку, посипаємо зеленню, додаємо кілька пелюсток вершкового масла.
Присутність масла не надто позначиться на калорійності страви, але дуже допоможе засвоєнню жиророзчинних вітамінів.