Молочна рисова каша в мультиварці з цукатами із гарбуза
Що не говори, а сучасні кухонні помічники, такі як мультиварка, блендер, електром'ясорубка і електросушарка, здорово полегшують нам життя. Я пам'ятаю як в моєму дитинстві мама, займаючись приготуванням молочної рисової каші, боялася відійти від плити, щоб молоко не втекло. А зараз з цим завданням легко справляється мультиварка.
Головним атрибутом тієї смачної каші з дитинства були цукати, приготовані з гарбуза. Сьогодні я готую для своєї родини таку ж рисову кашу на молоці. Єдине, що цукати сушить електросушарка, а не духову шафу, а кашу варить - мультиварка. Якщо ви ще не дуже дружні з цим диво-приладом, то запрошую вас до себе в гості. Мій покроковий рецепт вам повинен сподобатися. Діючи точно за інструкцією, ви зможете без праці приготувати смачну рисову кашу на молоці з цукатами із гарбуза.
Я дуже довго не могла знайти рецепт рисової каші, який підходив би саме мені. За одним рецептурами каша виходила дуже густий, за іншими - рідкої. Ідеальний варіант ховається в точну кількість основних інгредієнтів, тому я зважую всі на кухонних вагах.
Як зварити молочну рисову кашу в мультиварці
Отже, нам знадобляться цукати гарбузове 110 грам і рис круглозерний 70 грам. Насправді, кашу можна варити з будь-якими іншими цукатами або ж взагалі відмовитися від добавок.
Вода і молоко беруться в рівній пропорції, по 350 грам кожного. Зауважу, що рідина я також вимірюю грамами.
Чашу для варіння змащуємо шматочком вершкового масла так, щоб воно покривало поверхню наполовину обсягу. Це потрібно для того, щоб молоко при закипанні не втекло, тому раджу не шкодувати продукту на обробку поверхні.
У миску наливаємо молоко з водою.
засипаємо рис.
І цукати.
Солі на такий обсяг потрібно ½ чайної ложки, цукру - 1 чайну ложку. Заміри робимо без гірки. Якщо ваші цукати щедро обсипані цукровою пудрою, то кількість цукрового піску потрібно зменшити вдвічі, а якщо каша готується зовсім без наповнювачів, то - збільшити овдовіле.
У самому кінці додаємо шматочок масла за смаком. Перемішувати нічого не треба. Коли молоко закипить, всі інгредієнти рівномірно розподіляться по дну вручений ємності.
Закриваємо кришку мультиварки. Чи не на всіх моделях мультіварок є режим «Молочна каша». Замінити його можна режимом «Суп» або «Варка». У цьому питанні головне значення має час приготування страви. Рисова каша буде варитися 33-35 хвилин. Якщо таймер неможливо запрограмувати на певний час, то відлік часу потрібно буде контролювати самостійно. У моїй мультиварці моделі Redmond RMC-M30 є спеціальний режим «Молочна каша», час приготування якого запрограмовано на 33 хвилини.
Після сигналу бачимо ось таку картину.
Гарячу кашу розкладаємо порціями на тарілки і подаємо до столу. Аромат цієї страви просто чарівний. Мені молочна рисова каша нагадує дитинство - веселе і безтурботне.
Якщо ви любите готувати в мультиварці, як і я, то спробуйте пригостити домочадців на обід гороховим супом швидкого приготування, на друге - свининою з грибами, а дітей порадуйте чудовими «колючими» їжачками, приготованими на пару.