Пшоняна каша з молоком і бананом і цукром
Прекрасна ідея - зварити до сніданку своїм улюбленим пшоняну кашу з банановим смаком. Пшоняна каша з молоком і свіжим бананом - це апетитно, корисно, та ще й смачно. Кількість цукру можна регулювати за своїми смаковими відчуттями. Свій рецепт з покроково зробленими фото пшоняної каші з молоком пропоную приготувати і вам.
Складові:
- 4 столові ложки пшона;
- 800 мл 4% - 6% молока;
- 1/3 ч.ложки дрібної солі;
- 1,5 столові ложки цукру;
- 1 стиглий банан.
Як приготувати пшоняну кашу з молоком і свіжим бананом
Варити починаємо з того, що всипаємо в каструлю з товстим дном пшоно і сіль. Я завжди крупу промиваю перед тим, як її використовувати.
Потім, заливаємо пшоно холодним молоком .
Варимо пшоняну кашу на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою до моменту, коли каша почне густіти.
Очищений банан дрібно нарізаємо і протираємо виделкою до кашки. Опускаємо банан в майже готову пшоняну кашу за 5 хвилин до вимкнення вогню. Перемішуємо, щоб бананова кашка рівномірно розійшлася. Далі, всипаємо цукор, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню.
Перед подачею на стіл, пшоняна каша з молоком повинна постояти під закритою кришкою близько 7-10 хвилин.
Тепер, каша добре запарити і її можна накладати в тарілки і подавати.
Багато додають шматочок вершкового масла в готову кашу. Я цього не роблю, тому що використовую молоко з високою жирністю. Але ми пам'ятаємо з дитинства, що «кашу маслом не зіпсуєш» і пшоняна каша з молоком не виняток.
Тому, творите, експериментуйте і приємного вам апетиту!