Смачна каша з саго на молоці
Сьогодні наш день відкриває корисна і смачна каша з саго на молоці. Крупа саго виготовляється з сагових пальм, кукурудзяного або картопляного крохмалю вищого сорту. Молочну кашу з цієї крупи готувати досить просто, але за часом процес займе 40-45 хвилин. Ця страва рекомендується вживати на сніданок, в першій половині дня, за 2 години до відвідування фітнес-клубу, так як крупа не містить білок, але насичена вуглеводами. Рецепт приготування саго простий, а крок за кроком зроблені фото його прекрасно ілюструють.
Складові:
- 120 грам крупи саго;
- 1 літр 4% молока;
- ½ ч.ложки рожевої гімалайської солі;
- 2 столові ложки цукрового піску;
- 50 грам 72,5% вершкового масла.
Як приготувати кашу з саго на молоці
У каструлю або ківш з антипригарним дном всипаємо крупу саго і відразу додаємо до неї сіль.
Вливаємо холодне молоко, ставимо на плиту із середнім вогнем і починаємо прогрівати весь вміст ковшика при постійному перемішуванні, так як саго може склеїтися в грудочки.
Коли вміст ковшика досягає кипіння, знижуємо рівень вогню і продовжуємо варити, не забуваючи перемішувати.
Коли молоко придбає кремову консистенцію, а крупа збільшиться в розмірі всипаємо цукор і розчиняємо його в каші.
Тепер, вимикаємо плиту і щільно накриваємо каструлю кришкою.
Блюдо має так постояти не менше 10 хвилин. Чим довше воно буде так стояти, тим більше загусне.
Ось тепер, смачна каша з саго на молоці розкладається по тарілках. У кожну порцію кладемо по шматочку масла і починаємо трапезу.