Домашнє морозиво пломбір з молока і крохмалю
Для своєї родини завжди хочеться приготувати щось дуже-дуже смачне і корисне, порадувати дітей і дорослих домашнім десертом. На цих вихідних готувала домашнє морозиво пломбір, який відразу внесла в список улюблених рецептів. Приготувати смачне морозиво з молока виявилося зовсім не складно. Обов'язково беріть на замітку мій простий рецепт з покроково зробленими фото, які наочно ілюструють приготування.
Отже, нам потрібні:
- молоко - 1 стакан;
- масло вершкове - 25 грам;
- жовток яєчний - 1 штука;
- цукор - 1/2 склянки;
- ванільний цукор - 5 грам;
- крохмаль - 1/2 ч. Ложки.
Як зробити домашнє морозиво пломбір з молока
У глибокій зручною ємності змішати цукор, крохмаль і ванільний цукор.
Додати один яєчний жовток.
Перетерти масу до однорідності. Влити трохи молока.
На вогонь відправити молоко, що залишилося. Додати 25 грамів вершкового масла. Масло має бути справжнім, що складається з 100 відсотків вершків з коров'ячого молока. Довести суміш до кипіння.
Влити яєчну суміш в кипляче молоко. Перемішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню і відправити в холодну воду. Охолодити, періодично помішуючи.
Холодну суміш розлити по формах. Це може бути велика форма або маленькі порційні. У мене велика силіконова форма і формочки для маленьких машинок.
Надіслати формочки в морозильник на пару годин.
Морозиво з маленьких формочок буде готове через 30-50 хвилин. Виймати його з силіконових формочок дуже просто.
Дитина, особливо хлопчик, оцінить оригінальне морозиво у формі машинок. Мій син був у захваті!
З великої форми, морозиво викладати ложкою на порційні тарілочки. Воно неймовірно смачне, ніжне й ароматне.
Таке домашній пломбір має тільки натуральні інгредієнти, що дуже важливо, коли готуєш його для діток.
Спробуйте робити домашнє морозиво пломбір за моїм рецептом і результат вас приємно порадує. Готуйте з любов'ю для рідних і смачних вам десертів!