Наш рецепт » Десерти » Домашнє молочне морозиво на жовтках

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Приготувати смачне морозиво самостійно, без спеціального обладнання і навичок, абсолютно реально. Його собівартість набагато дешевше магазинних аналогів, а крім того, ми отримуємо абсолютно натуральний продукт. Сьогодні я розповім як готую смачне домашнє молочне морозиво. Мій простий, крок за кроком оформлений фото рецепт продемонструє приготування цього освіжаючого десерту.

загальні рекомендації

У більшості рецептів потрібні вершки для збивання, які не завжди є під рукою у господині, тому, я пропоную експрес-варіант приготування: в ньому можна обійтися одним молоком. Але якщо ви хочете більш жирне морозиво з однорідною текстурою, краще взяти його навпіл з питними вершками.

У ролі згущувача і антикристаллизатором в домашніх умовах використовуються жовтки. Яйця попередньо потрібно ретельно вимити з милом. Решта білки можна зберігати в холодильнику кілька днів або заморозити до запитання.

Складові:

  • молоко з максимальною жирністю - 0,5 л;
  • вершки 15% - 0,5 л;
  • цукор - 1 ст. (Ємністю 250 мл);
  • ванілін - 0,5 гр;
  • крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л. з гіркою;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • жовтки - 5 шт.

Як зробити молочне молочне морозиво вдома

У каструлі, в якій буде заварюватися основа для морозива, з'єднуємо жовтки з сухими інгредієнтами. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, сміливо замінюйте його картопляним, тільки ложку набирайте без гірки.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Розтираємо вміст до однорідності віночком, додавши 100 мл молока.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Ставимо в сотейнику закипати вершки з молоком, що залишилося і маслом.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Тонкою цівкою, постійно і інтенсивно перемішуючи, вливаємо киплячу суміш в жовткову масу. Відправляємо каструлю на плиту і варимо суміш на середньому вогні.

Постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, знімаємо каструлю з вогню.

Ми повинні отримати масу консистенції згущеного молока.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Далі, заварний крем слід остудити і діяти за інструкціями до вашої морожениці. Саме вона дозволить отримати консистенцію магазинного ласощі, до якої ми звикли з дитинства.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Якщо ж для виготовлення морозива у вас немає, а поласувати домашнім морозивом дуже хочеться, пропоную скористатися наступним алгоритмом. Остуджене до кімнатної температури морозиво ставимо на годину в морозилку. Потім дістаємо його і збиваємо міксером, блендером або просто віночком. Це потрібно, щоб зруйнувати утворюються кристали льоду. Інакше, замість морозива на виході вийде молочний лід.

Знову поміщаємо морозиво в морозилку. Повторюємо операцію зі збивання ще двічі з інтервалом 1 -1,5 години. Після останнього перемішування розливаємо морозиво за формами.

Як ви бачите, мороженица дуже полегшує процес приготування. Та й окупиться вона за один сезон.

В результаті всіх наших дій отримуємо ароматне ванільне домашнє молочне морозиво.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Єдиний мінус такого домашнього десерту - воно тане швидше магазинного, адже в ньому немає стабілізаторів і емульгаторів.

Домашнє молочне морозиво на жовтках

Але і з'їдається воно також, практично, моментально. Смачних вам шедеврів!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Десерти смачні: з яблук, сирні, шоколадні ..., приготування і рецепти десертів - швидко і просто, з фото
Десерти смачні: з яблук, сирні, шоколадні ..., приготування і рецепти десертів - швидко і просто, з фото
Сьогодні, навіть дитина знає, що десерт - це смакота, яку можна з'їсти після того, як з'їв перше і друге гарячі страви. Одним словом, це те, що подають після основної частини святкового

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору