Домашнє молочне морозиво на жовтках
Приготувати смачне морозиво самостійно, без спеціального обладнання і навичок, абсолютно реально. Його собівартість набагато дешевше магазинних аналогів, а крім того, ми отримуємо абсолютно натуральний продукт. Сьогодні я розповім як готую смачне домашнє молочне морозиво. Мій простий, крок за кроком оформлений фото рецепт продемонструє приготування цього освіжаючого десерту.
загальні рекомендації
У більшості рецептів потрібні вершки для збивання, які не завжди є під рукою у господині, тому, я пропоную експрес-варіант приготування: в ньому можна обійтися одним молоком. Але якщо ви хочете більш жирне морозиво з однорідною текстурою, краще взяти його навпіл з питними вершками.
У ролі згущувача і антикристаллизатором в домашніх умовах використовуються жовтки. Яйця попередньо потрібно ретельно вимити з милом. Решта білки можна зберігати в холодильнику кілька днів або заморозити до запитання.
Складові:
- молоко з максимальною жирністю - 0,5 л;
- вершки 15% - 0,5 л;
- цукор - 1 ст. (Ємністю 250 мл);
- ванілін - 0,5 гр;
- крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л. з гіркою;
- вершкове масло - 100 гр;
- жовтки - 5 шт.
Як зробити молочне молочне морозиво вдома
У каструлі, в якій буде заварюватися основа для морозива, з'єднуємо жовтки з сухими інгредієнтами. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, сміливо замінюйте його картопляним, тільки ложку набирайте без гірки.
Розтираємо вміст до однорідності віночком, додавши 100 мл молока.
Ставимо в сотейнику закипати вершки з молоком, що залишилося і маслом.
Тонкою цівкою, постійно і інтенсивно перемішуючи, вливаємо киплячу суміш в жовткову масу. Відправляємо каструлю на плиту і варимо суміш на середньому вогні.
Постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, знімаємо каструлю з вогню.
Ми повинні отримати масу консистенції згущеного молока.
Далі, заварний крем слід остудити і діяти за інструкціями до вашої морожениці. Саме вона дозволить отримати консистенцію магазинного ласощі, до якої ми звикли з дитинства.
Якщо ж для виготовлення морозива у вас немає, а поласувати домашнім морозивом дуже хочеться, пропоную скористатися наступним алгоритмом. Остуджене до кімнатної температури морозиво ставимо на годину в морозилку. Потім дістаємо його і збиваємо міксером, блендером або просто віночком. Це потрібно, щоб зруйнувати утворюються кристали льоду. Інакше, замість морозива на виході вийде молочний лід.
Знову поміщаємо морозиво в морозилку. Повторюємо операцію зі збивання ще двічі з інтервалом 1 -1,5 години. Після останнього перемішування розливаємо морозиво за формами.
Як ви бачите, мороженица дуже полегшує процес приготування. Та й окупиться вона за один сезон.
В результаті всіх наших дій отримуємо ароматне ванільне домашнє молочне морозиво.
Єдиний мінус такого домашнього десерту - воно тане швидше магазинного, адже в ньому немає стабілізаторів і емульгаторів.
Але і з'їдається воно також, практично, моментально. Смачних вам шедеврів!