Наш рецепт » Випічка » Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Пропоную господаркам приготувати смачне печиво-косички з сирного тесту з лимонно-ванільним ароматом. Заінтригувала? Тоді, подивіться на покроково зроблені фото, зняті до рецептом, прочитайте опис і гайда готувати! Впевнена, що таке просте домашнє печиво не залишить байдужими Ваших домочадців (особливо дітей).

Інгредієнти для сирних кісок:

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

  • Сир - 250 гр;
  • Яйця - 2 шт .;
  • Ванілін - 1 пакет;
  • Цукровий пісок - 120 гр;
  • Сода - ½ чл. л .;
  • Сік лимона - 1 ст.л .;
  • Маргарін- 80 гр;
  • Борошно - 250 гр.

Для змазування верху і посипання печива:

  • Сік лимона - 2 ст.л .;
  • Пісок цукровий - 50 гр.

Як спекти сирне печиво-косички

Сир для приготування печива не обов'язково брати занадто жирний (дорогий), смачне печиво вийде, навіть, з недорогого знежиреного (віяння) сиру.

Яйця для печива я взявся не домашні, але з гарними яскравими жовтками (чим желточкі яскравіше, тим тісто вийде смачніше).

Борошно, звичайно ж, беремо вищого сорту, а маргарин краще придбати вершковий.

І так, приступаємо до приготування. У чашу блендера викладаємо сир, цукор, ванілін, яйця і починаємо збивати всі інгредієнти, перш за все, на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість блендера.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Потім, до нашої суміші додаємо розм'якшений маргарин і продовжуємо збивати.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Далі, нам потрібно вичавити з лимона сік. Столова ложка соку знадобиться, щоб погасити соду, а іншим соком ми будемо змащувати печиво перед випіканням.

Переливаємо сирне тісто в миску і додаємо в нього соду, погашену лимонним соком (можна оцтом).

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Тісто починає активно пузиритися. У цей момент, краще його додатково вимішувати ложкою протягом п'яти хвилин.

Потім, потроху додаємо в тісто просіяне борошно і продовжуємо вимішувати.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Поступово тісто стає все густіше. Яке по консистенції воно повинно бути видно по фото. Насипаємо трохи борошна на стіл і вимішуємо тісто руками.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

 У підсумку, у нас вийшов симпатичний пружний (але не «забитий» борошном) колобочек.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Тепер, приступаємо до формування кісок. Для цього, тісто розгортаємо в прямокутник товщиною не більше одного сантиметра.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Гострим ножем ріжемо тісто на смужки.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

З трьох нарізаних смужок формуємо (просто плетемо) косичку.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Викладати наше сирне печиво-косички ми будемо на деко застелений листом пергаменту і змащений олією.

Намагайтеся викладати косички так, щоб вони не торкалися одне одного, так як в процесі випікання в духовці печиво трохи збільшиться в розмірі.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Перед випічкою нам потрібно за допомогою кулінарного пензлика змастити кожну сирну кіску лимонним соком і, потім, щедро посипати цукровим піском.

Відправляємо деко з печивом в прогріту попередньо духовку і випікаємо косички з сирного тесту на середньому вогні протягом півгодини.

Якщо Ви любите не дуже поджарістая печиво, то перед випіканням косички краще прикрити харчовою фольгою. Мої домочадці люблять рум'яну випічку, тому, я фольгою накривати не стала.

У підсумку, печиво-косички у мене вийшло добре підрум'янене, але, в той же час, розсипчасте і з неповторним лимонно-ванільним ароматом.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Якщо зберігати тепле сирне печиво загорнутим в харчову плівку, то смачним і свіжим воно буде протягом тижня. Подавати до столу його краще з чаєм, компотом або киселем. Але, звичайно, мої домочадці таку випічку з сирного тесту з'їдають за пару днів.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору