Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом
Пропоную господаркам приготувати смачне печиво-косички з сирного тесту з лимонно-ванільним ароматом. Заінтригувала? Тоді, подивіться на покроково зроблені фото, зняті до рецептом, прочитайте опис і гайда готувати! Впевнена, що таке просте домашнє печиво не залишить байдужими Ваших домочадців (особливо дітей).
Інгредієнти для сирних кісок:
- Сир - 250 гр;
- Яйця - 2 шт .;
- Ванілін - 1 пакет;
- Цукровий пісок - 120 гр;
- Сода - ½ чл. л .;
- Сік лимона - 1 ст.л .;
- Маргарін- 80 гр;
- Борошно - 250 гр.
Для змазування верху і посипання печива:
- Сік лимона - 2 ст.л .;
- Пісок цукровий - 50 гр.
Як спекти сирне печиво-косички
Сир для приготування печива не обов'язково брати занадто жирний (дорогий), смачне печиво вийде, навіть, з недорогого знежиреного (віяння) сиру.
Яйця для печива я взявся не домашні, але з гарними яскравими жовтками (чим желточкі яскравіше, тим тісто вийде смачніше).
Борошно, звичайно ж, беремо вищого сорту, а маргарин краще придбати вершковий.
І так, приступаємо до приготування. У чашу блендера викладаємо сир, цукор, ванілін, яйця і починаємо збивати всі інгредієнти, перш за все, на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість блендера.
Потім, до нашої суміші додаємо розм'якшений маргарин і продовжуємо збивати.
Далі, нам потрібно вичавити з лимона сік. Столова ложка соку знадобиться, щоб погасити соду, а іншим соком ми будемо змащувати печиво перед випіканням.
Переливаємо сирне тісто в миску і додаємо в нього соду, погашену лимонним соком (можна оцтом).
Тісто починає активно пузиритися. У цей момент, краще його додатково вимішувати ложкою протягом п'яти хвилин.
Потім, потроху додаємо в тісто просіяне борошно і продовжуємо вимішувати.
Поступово тісто стає все густіше. Яке по консистенції воно повинно бути видно по фото. Насипаємо трохи борошна на стіл і вимішуємо тісто руками.
У підсумку, у нас вийшов симпатичний пружний (але не «забитий» борошном) колобочек.
Тепер, приступаємо до формування кісок. Для цього, тісто розгортаємо в прямокутник товщиною не більше одного сантиметра.
Гострим ножем ріжемо тісто на смужки.
З трьох нарізаних смужок формуємо (просто плетемо) косичку.
Викладати наше сирне печиво-косички ми будемо на деко застелений листом пергаменту і змащений олією.
Намагайтеся викладати косички так, щоб вони не торкалися одне одного, так як в процесі випікання в духовці печиво трохи збільшиться в розмірі.
Перед випічкою нам потрібно за допомогою кулінарного пензлика змастити кожну сирну кіску лимонним соком і, потім, щедро посипати цукровим піском.
Відправляємо деко з печивом в прогріту попередньо духовку і випікаємо косички з сирного тесту на середньому вогні протягом півгодини.
Якщо Ви любите не дуже поджарістая печиво, то перед випіканням косички краще прикрити харчовою фольгою. Мої домочадці люблять рум'яну випічку, тому, я фольгою накривати не стала.
У підсумку, печиво-косички у мене вийшло добре підрум'янене, але, в той же час, розсипчасте і з неповторним лимонно-ванільним ароматом.
Якщо зберігати тепле сирне печиво загорнутим в харчову плівку, то смачним і свіжим воно буде протягом тижня. Подавати до столу його краще з чаєм, компотом або киселем. Але, звичайно, мої домочадці таку випічку з сирного тесту з'їдають за пару днів.