Розсипчаста гречка в мультиварці зварена на воді
День, який починається з ситного і корисного сніданку, обіцяє бути насиченим добрими справами і відмінним настроєм. А що може бути краще ?! Тому, я часто готую, для себе і рідних, розсипчасту гречану кашу на сніданок. Завдяки чарівній помічниці мультиварці, каша готується, коли я ще сплю. Смачна розсипчаста гречка в мультиварці зварена на воді легко і просто поповнить енергетичні запаси вашого організму навіть рано вранці, якщо будете варити кашу як описано в моєму рецепті з покроково зробленими фото.
Отже, нам потрібні:
- гречана крупа - 3 мультістакана;
- вода - 6 мультістаканов;
- сіль морська - 1 ч. Ложка;
- масло вершкове - на смак.
Як приготувати гречку в мультиварці на воді
Гречану крупу перебрати, щоб не було сміття, якщо він є. Відміряти необхідну кількість крупи мультістаканом. Це спеціальний стакан для мультиварки. Висипати гречку в мультічашу.
Кількість води має бути в два рази більше, ніж крупи. Тоді каша буде розсипчастою. Влити воду в мультічашу.
Додати морську сіль. Вона значно корисніше для нашого організму, в ній багато йоду.
Перемішати крупу спеціальною ложкою для мультиварки. Закрити кришку, включивши програму «Каша» на 40 хвилин.
Я роблю таку кашу на сніданок, тому, засинаю всі інгредієнти з вечора, включивши відстрочку старту. Якщо гречана каша готується при відстроченому старті, то вона набубнявіє за ніч і на її приготування піде менше часу. Досить 25-30 хвилин.
Відкривши кришку, після сигналу, побачимо розсипчасту гречану кашу. Аромат відразу наповнить кухню. До чого ж я люблю аромат гречаної каші, прокидатися від нього вранці, приносить величезне задоволення.
Не буду писати наскільки вона корисна для нашого організму, адже ті, хто стежить за своїм харчуванням і веде здоровий спосіб життя і так знають.
Залишилося додати вершкове масло і можна подавати чарівний сніданок.
Нехай ранок буде добрим, а сніданок корисним! Приємного вам апетиту!
Крім того, гречана каша зварена в мультиварці стане відмінним гарніром для пряних курячих стегенець, запечених в духовці.