Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню
Як тільки на початку літа настає період молодих овочів, хочеться урізноманітнити свій раціон всілякими овочевими стравами. Пропоную свій рецепт смачних котлет з молодих овочів. Ніжні овочеві котлети з кабачків і капусти не тільки приємні на смак, але і надзвичайно корисні. Думаю, що з потрібним набором овочів, у вас не буде проблем. Мої покроково відзняті фото з докладним описом кожного етапу приготування допоможуть швидко освоїти всі премудрості приготування котлет з молодої капусти і кабачків.
Отже, нам буде потрібно:
- молода білокачанна капуста - 200 гр .;
- невеликий молодий кабачок - 100 гр .;
- морква - 1 шт. (Невеликих розмірів);
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 2 стол. ложки;
- висівки - 2 стол. ложки;
- сіль;
- чорний перець мелений;
- куркума - щіпка;
- соняшникова олія;
- сметана - за бажанням.
Для приготування овочевих котлет я рекомендую використовувати молоду річну капусту. Вона дуже ніжна, солодкуватого смаку, швидко готується і володіє дієтичними властивостями. Клітковина в цій капусті ще не груба і не волокниста.
Як зробити котлети з кабачків і капусти
Шматочок капусти подрібнюємо будь-яким способом: можете її дрібно нашаткувати ножем, спеціальної шинковкой або теркою. Ось як це зробила я.
Трохи обминали капусту і натираємо на крупній тертці кабачок і моркву. Цибулю нарізаємо кубиками.
Овочеву суміш перемішуємо і додаємо інші інгредієнти: яйце, висівки, борошно. Не забуваємо посолити і додаємо спеції - куркуму і перець. Тепер, котлетну масу перемішуємо до однорідності і відразу починаємо смажити котлети, не чекаючи, поки виділиться сік з овочів, який сприятиме підгоряння котлет. Якщо ж це вже відбулося, то відіжміть сік. Ось така як на фото котлетна маса у вас повинна вийти.
У розігріте масло на сковороді опускаємо котлети, формуючи їх столовою ложкою. Не набирайте занадто багато фаршу, невеликі котлети легше перевертати і вони швидше пропікаються. Виклавши котлети на сковороду, злегка притисніть їх для рівномірного обсмажування. Потім, переверніть їх на іншу сторону і обсмажте з іншого боку.
Готові котлети складайте на блюдо з листям салату красивою стопкою.
Зверху котлети посипте всякої улюбленої вами зеленушкой: кропом, петрушкою, зеленою цибулею і т.д. Котлети з молодої капусти і кабачків подавайте в теплому вигляді зі сметаною або без - як вам більше подобається.
У холодному вигляді такі овочеві котлети теж мають просто неперевершений смак. Спробуйте і переконайтеся самі. Приємного всім апетиту!