Наш рецепт » Другі страви » Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Як тільки на початку літа настає період молодих овочів, хочеться урізноманітнити свій раціон всілякими овочевими стравами. Пропоную свій рецепт смачних котлет з молодих овочів. Ніжні овочеві котлети з кабачків і капусти не тільки приємні на смак, але і надзвичайно корисні. Думаю, що з потрібним набором овочів, у вас не буде проблем. Мої покроково відзняті фото з докладним описом кожного етапу приготування допоможуть швидко освоїти всі премудрості приготування котлет з молодої капусти і кабачків.

Отже, нам буде потрібно:

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

  • молода білокачанна капуста - 200 гр .;
  • невеликий молодий кабачок - 100 гр .;
  • морква - 1 шт. (Невеликих розмірів);
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 2 стол. ложки;
  • висівки - 2 стол. ложки;
  • сіль;
  • чорний перець мелений;
  • куркума - щіпка;
  • соняшникова олія;
  • сметана - за бажанням.

Для приготування овочевих котлет я рекомендую використовувати молоду річну капусту. Вона дуже ніжна, солодкуватого смаку, швидко готується і володіє дієтичними властивостями. Клітковина в цій капусті ще не груба і не волокниста.

Як зробити котлети з кабачків і капусти

Шматочок капусти подрібнюємо будь-яким способом: можете її дрібно нашаткувати ножем, спеціальної шинковкой або теркою. Ось як це зробила я.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Трохи обминали капусту і натираємо на крупній тертці кабачок і моркву. Цибулю нарізаємо кубиками.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Овочеву суміш перемішуємо і додаємо інші інгредієнти: яйце, висівки, борошно. Не забуваємо посолити і додаємо спеції - куркуму і перець. Тепер, котлетну масу перемішуємо до однорідності і відразу починаємо смажити котлети, не чекаючи, поки виділиться сік з овочів, який сприятиме підгоряння котлет. Якщо ж це вже відбулося, то відіжміть сік. Ось така як на фото котлетна маса у вас повинна вийти.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

У розігріте масло на сковороді опускаємо котлети, формуючи їх столовою ложкою. Не набирайте занадто багато фаршу, невеликі котлети легше перевертати і вони швидше пропікаються. Виклавши котлети на сковороду, злегка притисніть їх для рівномірного обсмажування. Потім, переверніть їх на іншу сторону і обсмажте з іншого боку.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Готові котлети складайте на блюдо з листям салату красивою стопкою.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

Зверху котлети посипте всякої улюбленої вами зеленушкой: кропом, петрушкою, зеленою цибулею і т.д. Котлети з молодої капусти і кабачків подавайте в теплому вигляді зі сметаною або без - як вам більше подобається.

Смачні котлети з кабачків і капусти з зеленню

У холодному вигляді такі овочеві котлети теж мають просто неперевершений смак. Спробуйте і переконайтеся самі. Приємного всім апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору