Наш рецепт » Другі страви » Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Сьогодні ми приготуємо оригінальні листкові котлети в духовці. Роблячи їх фарш не змішують, а викладають всі інгредієнти окремими шарами, приблизно, як сіно в стіжки. Тому їх так і називають - котлети стіжки. Докладний, покроково оформлений фото-рецепт допоможе і вам нагодувати рідних і гостей швидко, ситно і незвично.

Продукти для листкових котлет нам потрібні самі прості і доступні: м'ясний фарш, цибулю, сиру картоплю, тертий сир. Одним з шарів часто роблять рубані варені яйця або гриби. У нас сьогодні - свіжі шампіньйони.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Як приготувати котлети в духовці шарами

До змішаного фаршу з свинини і яловичини додамо нежирного курячого. Суміш посолити і поперчити. Можна додати будь-які приємні вам травички-приправки до м'яса - чебрець, коріандр, розмарин і т.п.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Цибулю дрібно порубати. Печериці почистимо і поріжемо. Картоплю почистити і потремо на крупній тертці, натерти і сир. Нічого не солимо!

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Зазвичай, для зв'язки шарів використовують майонез, але ми приготуємо більш пісну нізкохолестеріновую заливку без яєць. У миску викладемо 2 ст.л. нежирної сметани (10-15%), 1-2 ст.л. готової гірчиці, 3 ст.л. холодної води, 1 ст.л. лимонного соку або натурального яблучного оцту, 2-3 ст.л. рослинного масла, сіль і цукор за смаком.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Збиваємо міксером або блендером, і у нас виходить соус-емульсія. А їхній вигляд, і по консистенції, і навіть до смаку він схожий на легкий майонез. Цю заправку можна використовувати і для салатів, вона смачна, але менш калорійна, ніж звичайний майонез. Єдиний дефект - нестійкість. Без потужного емульгатора - яєчного жовтка, водно-сметанно-масляна суміш почне розшаровуватися вже через 15-20 хвилин, так що працюємо швидко.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Приступаємо до формування стіжкові. Можна збирати листкові котлети «вільно», просто накладаючи шар на шар, але зручніше і акуратніше це вийде з використанням сервірувальних кілець відповідного діаметру. Піддон для запікання злегка змащуємо олією, виставляємо кільця, і першим шаром викладаємо в них м'ясний фарш.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

На фарш висипаємо дрібно шінкованной цибулю. Для зв'язки між шарами кладемо щіпку сиру.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Далі йдуть печериці та ще щіпка сиру. Трошки тертого сиру поки залишимо на фінал.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Зверху гіркою викладаємо терту картоплю і щедро поливаємо заправкою, яка повинна просочити всі верстви.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Акуратно знімаємо сервіровки кільця і ​​ставимо наші забавно скуйовджене котлетки в духовку, нагріту до 220-250 градусів на 25-30 хвилин.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Коли картопля зверху котлети почне злегка рум'янитися, витягуємо піддон з духовки.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Посипаємо стіжки залишком сиру і повертаємо в духовку, переключившись на режим Гриль або Верхній нагрів.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Сир розплавився і зарум'яниться, а на дні піддона сам собою утворився дуже смачний соус-підлива. Смачні і соковиті котлети стіжки готові, пора подавати на стіл.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Вибравши цей рецепт вам не потрібно витрачати час і сили на приготування спеціального гарніру. Просто викладаємо листкові котлети стіжки на тарілки, поливаємо їх власної підливою, прикрашаємо зеленню і свіжими або консервованими овочами.

Листкові котлети стіжки запечені в духовці з підливою

Ось так з найпростіших продуктів, з мінімальними затратами у нас вийшло ситне, смачне і оригінальне блюдо, яким можна порадувати домашніх і вразити гостей.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Як робити фарш для котлети, запіканок та інших страв з фаршу, м'ясний фарш, відео
Як робити фарш для котлети, запіканок та інших страв з фаршу, м'ясний фарш, відео
Як робити фарш? Таке питання виникає у багатьох господинь, які читають рецепти приготування пельменів, котлет, паштетів, мусака, чебуреків і безлічі інших улюблених багатьма страв з фаршу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору