Смачний минтай, тушкований з овочами в мультиварці
Урізноманітнити меню допоможуть страви з риби. Пригадується такий рецепт і в пост. Сьогодні я розповім, як можна приготувати смачний минтай, тушкований з морквою і цибулею в мультиварці. Готується рибна страва досить просто і з цим рецептом впорається, навіть, починаюча господиня. Просто дотримуйтесь крок за кроком викладеним підказкам рецепта з фото і у вас все вийде.
Готувати рибу будемо в мультиварці POLARIS PMC 0512AD, потужністю 860 Вт.
Як приготувати тушкований минтай з овочами
Соковиту «овочеву шубу» готуватиму з морквою, цибулею і помідорами.
Нам буде потрібно половина великої цибулини або одна середня. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, на ваш розсуд.
Одну середню моркву тремо на крупній тертці.
Нарізаємо коліщатками помідор.
Приготуємо гірчичну заливку. Для цього, розведемо в 150 мілілітрах води, 1 столову ложку гірчиці, додамо сіль за смаком.
Минтай - 750 грам. Рибу чистимо і моєму. Щоб блюдо вийшло смачним, потрібно відповідально підійти до вибору минтая. Він повинен бути обов'язково свіжим, зі світло-сірою шкіркою і світлими брюшкамі. Несвіжа риба з жовтизною може повністю зіпсувати враження від готового блюда.
Ріжемо кожну рибу на 3 шматочки і укладаємо, в змащену маслом, чашу мультиварки. Посипаємо сіллю і спеціями. Я вважаю за краще використовувати «Приправу лимонну до риби», але ви можете використовувати полюбилися саме вам спеції.
На минтай укладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Тепер черга доходить до моркви. Розкладаємо подрібнену моркву поверх лука.
Останнім викладаємо помідор. Можна не намагатися покласти коліщатко томата на кожен шматок риби, просто розподіліть помідор рівномірно на поверхні.
На майонезну пакетику зробіть маленьку дірочку і нанесіть на овочі майонезну сітку.
Залишилося залити рибу гірчичним соусом.
Готувати минтай під овочевий шубою будемо на режимі «Гасіння» - 40 хвилин.
Готову рибу можна подати як самостійне блюдо або з гарніром, наприклад, відвареним рисом.
Впевнена, вам сподобається ця смачна і соковита риба під овочевий шубою. Порадуйте своїх домочадців красивим стравою, приготувавши тушкований минтай будинку на сімейну вечерю.