Запечена картопля з грибами в томатному соусі
Картопля в такому виконанні ідеально поєднується і з овочами, ис м'ясом, і з рибою, і з вином. Ось чому його можна приготувати на будь-яке торжество. Ніжні скибочки картоплі з соковитими грибами, запеченими в томатному пюре, сподобаються всім вашим гостям. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як готувати в духовці запечена картопля з грибами і томатним соусом.
Для приготування смачного і ароматного картоплі потрібні такі компоненти:
- картопля - 1 кг;
- печериці - 0,5 кг;
- болгарський перець - 2 шт;
- томатний сік - 1 ст;
- соняшникова олія - 0,5 ст;
- сіль - 1 ч. л.
Як приготувати картоплю з грибами і з соусом з томатного соку
Для початку, підготуйте бульби картоплі: очистіть їх, вимийте і поріжте на досить великі скибочки.
Печериці вимийте і розріжте на 4 частини. Різати дрібніше гриби не потрібно, вони повинні відчуватися в страві.
Соняшникова олія вилийте в скляну форму. Силіконової щіточкою розподіліть його по всій поверхні ємності. Викладіть у форму скибочки картоплі, а потім, покладіть на них порізані печериці.
Інгредієнти посоліть, при бажанні, можете додати до них щіпку запашного перцю або мускатного горіха. Перемішайте вміст форми ложкою.
Підготуйте томатний соус, що складається з томатного соку і болгарських перців. Спочатку займіться овочами: перці вимийте, видаліть насіння і подрібніть їх в кухонному комбайні. Змішайте кашку з перців з томатним соком і залийте отриманою сумішшю картоплю і гриби.
Поставте форму з овочами в духовку і випікайте страву протягом 1-1,5 години. Під час приготування гриби випустять рідина, картопля протушкувати в грибному соку і стане дуже ароматним і ніжним. Коли овочі стануть м'якими, дістаньте форму з духовки і злегка остудіть.
Запечена картопля з грибами під томатним пюре можна подавати до столу. Разом з ним можна також подати овочеве асорті, м'ясо або рибу.
Приготувавши картоплю по настільки простим рецептом ви, безсумнівно, будете здивовані результатом.
Адже в такому виконанні картопля виходить ароматним і ніжним. А соковиті печериці лише підкреслюють і відтіняють його смак. Смачного!