Наш рецепт » Другі страви » Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Картопля в такому виконанні ідеально поєднується і з овочами, ис м'ясом, і з рибою, і з вином. Ось чому його можна приготувати на будь-яке торжество. Ніжні скибочки картоплі з соковитими грибами, запеченими в томатному пюре, сподобаються всім вашим гостям. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як готувати в духовці запечена картопля з грибами і томатним соусом.

Для приготування смачного і ароматного картоплі потрібні такі компоненти:

  • картопля - 1 кг;
  • печериці - 0,5 кг;
  • болгарський перець - 2 шт;
  • томатний сік - 1 ст;
  • соняшникова олія - ​​0,5 ст;
  • сіль - 1 ч. л.

Як приготувати картоплю з грибами і з соусом з томатного соку

Для початку, підготуйте бульби картоплі: очистіть їх, вимийте і поріжте на досить великі скибочки.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Печериці вимийте і розріжте на 4 частини. Різати дрібніше гриби не потрібно, вони повинні відчуватися в страві.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Соняшникова олія вилийте в скляну форму. Силіконової щіточкою розподіліть його по всій поверхні ємності. Викладіть у форму скибочки картоплі, а потім, покладіть на них порізані печериці.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Інгредієнти посоліть, при бажанні, можете додати до них щіпку запашного перцю або мускатного горіха. Перемішайте вміст форми ложкою.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Підготуйте томатний соус, що складається з томатного соку і болгарських перців. Спочатку займіться овочами: перці вимийте, видаліть насіння і подрібніть їх в кухонному комбайні. Змішайте кашку з перців з томатним соком і залийте отриманою сумішшю картоплю і гриби.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Поставте форму з овочами в духовку і випікайте страву протягом 1-1,5 години. Під час приготування гриби випустять рідина, картопля протушкувати в грибному соку і стане дуже ароматним і ніжним. Коли овочі стануть м'якими, дістаньте форму з духовки і злегка остудіть.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Запечена картопля з грибами під томатним пюре можна подавати до столу. Разом з ним можна також подати овочеве асорті, м'ясо або рибу.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Приготувавши картоплю по настільки простим рецептом ви, безсумнівно, будете здивовані результатом.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Адже в такому виконанні картопля виходить ароматним і ніжним. А соковиті печериці лише підкреслюють і відтіняють його смак. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору