Запечена в духовці картопля фарширований грибами і сиром
Пам'ятайте, як в старому фільмі «Дівчата» хтось сміявся над молодою кухаркою: «Ну що можна приготувати з картоплі? Картопля смажена, варена, пюре - і все! ». Але ж насправді з картоплі можна приготувати десятки, а то і сотні різноманітних страв. Наприклад, сьогодні в нашому меню буде запечений в духовці картопля, фарширований грибами і сиром. Про те, як зробити таке оригінальне, смачне і ситне пісне блюдо я детально розповім у своєму рецепті і проілюструю покроково зробленими фото.
Як приготувати картоплю фарширований грибами
Спочатку буду готувати начинку. Нам знадобляться будь-які гриби - свіжі, сушені або морожені; ріпчаста цибуля і м'який плавлений сир в коробочці.
Нагріваємо сковороду і розтоплюємо хороший шматок вершкового масла. Коли масло розтопиться, висипаємо в нього дрібно нашатковану цибулю і починаємо обсмажувати.
Гриби подрібнюємо і, коли цибуля злегка зарум'яниться, викладаємо на сковорідку. Морожені гриби не обов'язково повністю розморожувати, грибний сік або воду від замочування теж виливаємо в сковороду. Тушкуємо при помішуванні, поки зайва рідина не випарується.
Додаємо плавлений сир і кріп, перчимо до смаку, трохи подсаливаем з урахуванням солоності сиру.
Прогріваємо при постійному помішуванні, поки сир рівномірно не розійдеться, перевіряємо на смак. Начинка готова, переходимо до картоплі.
Картоплину, бажано довгастої форми і середнього розміру, чистимо і ріжемо навпіл поперек довжини. За допомогою спеціального пристосування або просто ложкою виймаємо середину, щоб вийшли стаканчики. Картопляну стружку використовуємо для приготування якого-небудь іншого блюда (в суп, посмажити і т.п.).
Картопляні стаканчики ставимо на змащений олією піддон, присаливаем, злегка скроплюємо рослинним маслом. Для стійкості злегка підрізаємо денце, щоб вийшла площину.
Стаканчики наповнюємо грибним фаршем.
Закриваємо піддон фольгою і ставимо в добре прогріту духовку. Випікаємо 30-40 хвилин до готовності (м'якість картоплі перевіряємо гострим ножем або зубочисткою).
Потім фольгу прибираємо і на режимі Гриль злегка підрум'янюємо.
Запечена в духовці картопля фарширований грибами і сиром подаю гарячим зі сметаною і свіжим кропом.
Для вегетаріанців і в пост це може бути і самостійне другу страву, але можна подати його і як гарнір до м'яса.