Рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками
Смачну картопельку і для повсякденного меню, так, і для святкових посиденьок теж, можна приготувати різними способами. Ми пропонуємо сьогодні приготувати гарний і смачний рум'яний запечена картопля в соєвому соусі часточками. Перш, ніж відправити шматочки картоплі в духовку, їх потрібно відварити до напівготовності, а потім вже замаринувати в спеціально приготованому соусі. Всі нюанси і подробиці правильного запікання золотистого картоплі цим способом, детально розкриті в моєму покроково оформленому рецепті з фото.
Складові:
- картопля - від 6 шт .;
- соєвий соус класичний - 30 мл;
- олія соняшникова - 30 мл;
- сіль за смаком;
- часниковий зубок - 2 шт .;
- приправа для картоплі - 2 щіпки.
Як запекти картоплю часточками в духовці з часником і соєвим соусом
Для запропонованого способу запікання картоплі в духовці використовувати бажано бульби невеликого і однакового розміру. Очищаємо картоплю від можливих забруднень під теплою проточною водою, а потім, відразу зручним способом очищаємо (або ножиком, або за допомогою Овочечистка). Очищені бульби нарізаємо на 4 часточки, перекладаємо їх в каструлю, ставимо варитися на плиту, заливши холодною водою. Варимо картопляні дольки до напівготовності. Важливо не переварити! Напівсирої картопля перекладаємо в миску, слив відвар. Нехай він остигає.
Поки картопелька для подальших кулінарних процедур охолоджується, приготуємо маринад на основі соєвого соусу. У невелику мисочку заливаємо сам соус і будь-яку рослинну олію. Додаємо подрібнені часникові зубки, кидаємо пару пучок спеціальної приправи для картопляних страв, сіль. перемішуємо інгредієнти.
Картопля остудився, вливаємо в нього приготовлений маринад і з акуратністю перемішуємо.
Духовку розігріваємо для запікання картоплі до 200 градусів. Перекладаємо часточки в соєвому маринаді на деко. Буде краще, якщо у вас є можливість застелити його кулінарним пергаментом.
Випікати на деку (без фольги) потрібно хвилин 20 або 25, до повної готовності картоплі.
Апетитний, рум'яний і золотистий запечена картопля в соєвому соусі готовий!
Всім приємного перекусу!
Такий правильно приготований картопляний гарнір підходить до будь-якого м'яса, солоної або смаженої риби, маринованим або тушкованим грибочками. Під час посту - це ідеальний пісний гарнір з картоплі можна подати з будь-якими консервованими овочами або овочевим салатом.