Курячі гомілки в соєвому соусі в духовці
Пропонований рецепт привертає одночасно своєю простотою і доступністю використовуваних продуктів. Попередньо замариновані, курячі гомілки в соєвому соусі в духовці запікаються до красивої рум'яної і хрусткої скоринки. Якусь частку пікантності цій страві з курки надає часник. Всі подробиці - покроково в рецепті з фото.
Складові:
- гомілки курячі - 5-6 штук;
- часник - 3 зубки;
- соус соєвий - 3 ст. ложки;
- сіль - за бажанням;
- спеції для курки - за смаком;
- масло (для форми) - 1 ст. ложка.
Як приготувати курячі гомілки в соєвому соусі в духовці
Потрібну кількість курячих гомілок промиваємо під прохолодною водою, а потім, відразу обсушуємо їх, використовуючи паперовий рушник. Переправляємо цомбочкі в підходящу ємність (чашу).
Пару часниковий зубчиків очищаємо. Часникові часточки для маринаду або пропускаємо через прес, або (як у нашому випадку) подрібнюємо на дрібній тертці.
До інгредієнтів кидаємо буквально пару щепоточек солі. Додаємо сухі спеції і приправи на ваш смак.
Вливаємо соєвий соус. Перемішуємо введені інгредієнти, залишаємо просочитися на 20-30 хвилин.
Дно жароміцної форми промаслюється, розподіляємо замариновані курячі гомілки в соєвому соусі і часнику.
Запікаємо м'ясо близько 30 або 35 хвилин в духовці (t - 220 градусів). Пару раз змащуємо його соком, що виділився.
Смачні та ситні курячі гомілки в соєвому соусі в духовці запечені готові!
З таким апетитним м'ясом добре поєднується картопляний гарнір і легкі овочеві салати.