Курячі стегна тушковані в соусі з маринованих огірків
Сьогодні я хочу поділитися з вами дуже простим і смачним блюдом, точніше, покроково оформленим фото-рецептом його приготування. Це будуть курячі стегна тушковані в овочевому соусі з маринованих огірків. Виходить дуже смачно і незвично. Готується це нехитре блюдо на сковороді досить швидко. Про всі подробиці процесу готування розповість мій покроковий рецепт з фото.
Вивчимо список необхідних продуктів:
- стегна курячі охолоджені - 4 штуки;
- морквина - 1 штука;
- цибуля ріпчаста - 1 головка;
- огірки мариновані - 2 штуки;
- борошно - 1 столова ложка;
- томатна паста - 1 столова ложка;
- вода - 200 мілілітрів;
- рослинне масло - 3 столових ложки;
- сіль за смаком.
Як приготувати курячі стегна смачно і незвично
Курячі стегенця повинні бути охолодженими, ну, або повністю розмороженими. У цьому випадку м'ясо вийде дуже ніжним.
На сковороді розпалює масло і викладаємо стегна шкірою вниз. Обсмажуємо курку протягом 5-7 хвилин, до утворення апетитною рум'яної скоринки. Вогонь можна встановити на максимальне значення.
Перевертаємо шматочки і засмажуємо другу сторону стегон. Підготовлену курку тимчасово викладаємо на тарілку.
На ту ж сковороду додаємо трохи олії і викладаємо нарізку з моркви і цибулі.
Обсмажуємо овочі на середньому вогні і додаємо столову ложку борошна.
Перемішуємо борошно з засмажкою і присмачуємо овочі томатною пастою.
У сковороду додаємо стерті на крупній тертці огірки.
Овочі заливаємо склянкою води, солимо і тушкуємо 2-3 хвилини.
Потім, повертаємо в сковороду стегна. М'ясо можна зверху полити овочевим соусом.
Закриваємо сковороду кришкою і Томім блюдо на самому маленькому вогні протягом 40 хвилин.
Готове м'ясо з соусом можна подавати з гарніром і без нього.
Тушковані стегенця виходять дуже ніжними і соковитими, а соус густим і смачним.
Якщо в засіках вашого холодильника завалялися мариновані або солоні огірочки, то неодмінно спробуйте приготувати з них не тільки овочеву підливу з куркою, але і смачний картопляний суп з фрикадельками і маринованими огірками.