Наш рецепт » Другі страви » Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Грузинське чахохбілі з курки - це навариста і густа юшка або рагу з курки, спецій і томатів, дуже близька до смаку до угорського гуляшу. Блюдо дуже ароматне, смачне і вкрай універсальне, так як поєднується абсолютно з будь-яким гарніром. Класичний чахохбілі готують до смаку, орієнтуючись на переваги і сезон. У зимову пору року томати можна замінити соком, замість свіжої зелені додавати свіжоморожену. А ось в літній період в блюдо додають тільки свіжі томати, зелень і болгарський перець. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування цього популярного страви грузинської кухні.

Складові:

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

  • хмелі-сунелі - 1/2 ч.л.
  • курячі стегна - 4 шт .;
  • зелень петрушки - 15 гр;
  • томатний сік - 150 мл;
  • зелень кінзи - за смаком;
  • цибуля - 2 шт .;
  • зерна пажитника - за смаком;
  • коріандр мелений - 1/2 ч.л .;
  • перець чорний - за смаком;
  • гострий соус - 1 ч.л.

Як приготувати чахохбілі по-грузинськи в домашніх умовах

Приготування страви почнемо з підготовки курячого м'яса. Спершу, потрібно ретельно натерти курячі стегна сіллю і залишити м'ясо на 10 хвилин для маринування.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Розігріти в сотейнику трохи рослинного масла і відправити туди обсмажувати курячі стегна. Перед цим, м'ясо слід гарненько поперчити.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Обсмажити курку потрібно з обох сторін, рясно посипаючи спеціями - зернами пажитника, коріандром і сумішшю хмелі-сунелі.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Цибулю нарізати на півкільця.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Додати цибулю до курячі стегенця. Гасити всі разом протягом 20 хвилин.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Додати до чахохбілі густий томатний сік і гострий соус. Також, можна додати паприку. У літній період краще всього використовувати свіжі томати, замість соку. Коли підлива з томатів загусне - блюдо готове до подачі!

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Залишилося додати трохи зелені кінзи з петрушкою і ароматне чахохбілі з курки готове!

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Подавати блюдо коштує гарячим і разом з підливою, в якій і тушкувалось м'ясо.

Чахохбілі з курки - пряне і смачне грузинське блюдо

Чахохбілі по-грузинськи є універсальним другим блюдо з курки для будь-якого гарніру. Таке ласощі відмінно поєднується як з рисом, так і з картоплею. Всього година часу, і - ситне м'ясне блюдо готове!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору