Домашнє печиво Листкові вушка з цукром
Дорогі ласуни, обов'язково візьміть на озброєння цей нехитрий рецепт незрівнянною домашньої випічки з використанням готового листкового тіста! Сьогоднішній наш гастрономічний проект - це печиво Листкові вушка з цукром - зроблені з дріжджового тіста-напівфабрикату, яке сьогодні можна купити в будь-якому супермаркеті. Використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, приготувати такі ласощі у себе вдома на кухні зможе і починаюча господиня.
Складові:
- бездріжджове листкове тісто-напівфабрикат - 250 гр;
- жовток - 1 штука;
- цукор - 2 ст. ложки;
- масло вершкове - 30 гр.
Як зробити вушка з листкового тіста
Приготування починаємо з розморожування тесту. Воно, до моменту формування листкового печива має бути в розморожених стані. Викладаємо готове до роботи тісто на велику дошку і розгортаємо в пласт тонший. В цей же час включаємо духовку. Температурний режим залишаємо на точці в 190 градусів.
Поверхня тестяного пласта змащуємо розтопленим маслом. Зручніше для цього процесу взяти Пекарській пензлик.
Присипаємо змащену маслічком поверхню цукром. Використовуємо тільки 1,5 ст. ложки.
З широкої сторони починаємо підвертати до центру кінці тесту.
Ось такий подвійний рулет у нас вийшов. Зліг Придавлюємо його.
Нарізаємо рулет на шматочки. Орієнтовна ширина нарізки - 2 сантиметри.
Встеляли лист кулінарної папером. З шматочків формуємо вушка (хоча вони більше схоже, на мій погляд, на сердечка ).
Змащуємо вушка-сердечка збовтаним курячим жовтком.
Зверху присипаємо цукром. Ось і все, залишилося підготовлене листкове печиво просто відправити в духовку на 20 хвилин.
Приємного чаювання, насолоджуйтеся відмінним смаком домашньої листкової випічки!
Дозволяється додатково використовувати для посилення смаку листкової випічки ванілін або корицю. Цими спеціями потрібно посипати печиво-вушка разом з цукром.
Дуже смачне домашнє печиво Листкові вушка з цукром - відмінний варіант для чайних посиденьок!