Пишна сирна запіканка з вишнею в духовці
Сирні запіканки - це відмінний спосіб нагодувати сиром тих їдців, які в свіжому вигляді є його відмовляються. Урізноманітнити смак улюбленого з дитинства страви легко. Досить просто додати в тісто вишню або інші ягоди або фрукти і звичне блюдо відкриється вам абсолютно по-новому. Простий домашній рецепт з покроково зробленими фото дозволить легко впоратися з приготуванням всім бажаючим, а проста і ніжна сирна запіканка з вишнею швидко з'явиться і на вашому столі.
Складові:
- сир - 500 гр;
- сметана 20% - 150 гр;
- цукор - 150 гр;
- яйця курячі - 3 шт .;
- сіль - 1 щіпка;
- ванілін - 0,5 гр;
- манка - 5 ст.л .;
- сода - 0,5 ч.л .;
- вишні - 350 гр.
Як приготувати запіканку з сиру і вишні в духовці
Насамперед, потрібно підготувати вишні. Свіжі моєму і видаляємо кісточки. Також, для цієї страви можна взяти заморожені або консервовані ягоди. Обов'язково відкинути їх на друшляк, щоб позбутися від соку.
Заздалегідь варто підготувати форму для випікання. Я використовую роз'ємну діаметром 24 см. Дно її я застилаю пергаментом, змащую маргарином і щедро посипаю манкою. На цьому ж етапі включаємо духовку на 180 ° C.
У глибоку миску поміщаємо всі інгредієнти, крім вишень, манки і соди.
З усього цього потрібно отримати однорідну масу. Для цього зручно використовувати занурювальний блендер.
У сирну масу висипаємо манку і соду, перемішуємо лопаткою до рівномірного розподілу крупи по тесту.
Висипаємо в тісто ягоди і акуратно перемішуємо.
Розподіляємо тісто за формою і відправляємо в духовку. Запіканку випікаємо 35-40 хвилин до красивого рум'янцю.
Ми залишаємо її на 20 хвилин у формі трохи охолонути.
Готову запіканку при подачі можна посипати цукровою пудрою. Смачного!