Смачна картопляна запіканка з в'яленими помідорами в духовці
Сьогодні я ділюся простим рецептом незвичайної запіканки. Смачна і проста картопляна запіканка з в'яленими помідорами готується легко і, найголовніше, швидко. Для таких запечених в духовці страв дуже зручно тримати заготовки картопляного тіста в морозилці. В цьому випадку, приготування цього простого блюда у вас займе не більше 40 хвилин і в'ялені помідори в картопляному тісті швидко виявляться у вас на столі. Мій простий рецепт з покроково зробленим фото до ваших послуг.
Складові:
- 1 порція картопляного тіста;
- 10 штук в'ялених часточок помідора;
- 1 велика цибулина + 1 ч.ложка цукру;
- 1 куряче яйце (варене);
- 1 куряче яйце (сире);
- 100 грам плавленого сирка;
- ¼ ч.ложки морської солі.
Як приготувати смачну картопляну запіканку
Готувати починаємо з того, що замісити картопляне тісто, яке я використовую і для приготування інших страв, наприклад, ньокки. Заготівлю тесту, зробленого заздалегідь, можна просто розморозити, як це зробила я.
Форму для випічки рясно змащуємо маслом по дну і по бортику. Викладаємо в нього тісто і розподіляємо його по всій формі.
Включаємо духовку на 190 ° С, нехай поки розігрівається.
В'ялені часточки помідор розрізаємо на шматочки і викладаємо їх на дно картопляного тіста.
Півкільця ріпчастої цибулі пасеруємо з цукром до легкого карамельного відтінку і рівномірно викладаємо його на в'ялені шматочки помідор.
Варене яйце натираємо на дрібній тертці.
Плавлений сирок збиваємо разом зі свіжим яйцем і сіллю занурювальним блендером. Потім, з'єднуємо варене яйце і збиту масу. Заливаємо цією сумішшю в'ялені помідори з цибулею.
Ставимо в розігріту духовку і запікаємо близько 15-17 хвилин до появи красивою скоринки.
Смачна і проста картопляна запіканка з в'яленими помідорами подається на стіл відразу після приготування. Але і в охолодженому вигляді блюдо має прекрасний смак. Обов'язково приготуйте - не пошкодуєте!