Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею
Картопляні ньоккі з цибульним соусом виходять дуже смачні і ситні. Це італійське блюдо просто ідеально вписується в пісне меню. Рецепт картопляного тіста можна використовувати для приготування різних страв. Дуже зручно мати в морозильній камері готовий шматочок такого тесту. Щоб після розморожування приготувати з нього пісні ньокки, потрібно просто додати невелику кількість борошна і воно готове до роботи. Як готувати картопляні ньокі в домашніх умовах я з задоволенням розповім у своєму рецепті, використовуючи для демонстрації приготування покроково зроблені фото.
Складові:
Картопляне тісто:
- 800 грам неочищеного картоплі;
- 1 ч.ложка солі;
- ½ ч.ложка меленого розмарину;
- ¼ ч.ложки чорного меленого перцю;
- ¼ ч.ложки меленого коріандру;
- 500 грам будь-якого борошна.
Цибулевий соус:
- 2 великі цибулини;
- 1 ст.ложка томатного соусу;
- 80 мл оливкової нерафінованої олії.
зміст
- 1 Як приготувати картопляні ньокі з цибульним соусом
- 1.1 Як робити картопляне тісто
- 1.2 Як робити ньокки
- 1.3 Пісний соус для ньоккі
- 1.4 Як варити ньокки
Як приготувати картопляні ньокі з цибульним соусом
Приготування страви починається з того, що слід замісити його основу - тісто з відвареної картоплі.
Як робити картопляне тісто
Я буду готувати подвійну порцію тіста. Картопля треба промити і відварити в мундирі до готовності. Потім, очищаємо його, попередньо остудивши під холодною водою.
Тепер, вся картопля пюріруем і всипаємо спеції, перемішуємо.
Додаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Правильно приготоване тісто має добре тримати форму і не прилипати до рук. Іноді борошна потрібно трохи більше, або трохи менше. Це залежить від сорту картоплі і від сорту борошна.
Зауважу, що з такого картопляного тіста я готую не тільки ньокки, але і смачну картопляну запіканку.
Як робити ньокки
Зробити ньокки дуже просто. Ділимо картопляне тісто на порції. Розкачуємо його у вигляді довгої ковбаски і нарізаємо на великі шматочки. Потім, натискаємо пальцем в центр кожного шматочка і отримуємо поглиблення. Так само продовжуємо формувати інші картопляні ньокі.
Пісний соус для ньоккі
Готувати такий томатний соус з цибулею швидко і легко. Очищаємо цибулини і шаткуємо їх півкільцями. Розігріваємо сковороду з маслом і пасеруємо цибулю до прозорого стану. Потім, додаємо томатний соус, якщо потрібно, додаємо сіль, цукор і мелений чорний перець, доводимо все до готовності.
Як варити ньокки
Ставимо кип'ятити воду. У неї додаємо сіль і лавровий лист. Поки вода закипає, встигаємо зробити томатний соус. Як тільки вода закипіла, опускаємо картопляні ньокі і обережно перемішуємо шумівкою, щоб уникнути прилипання до дна і склеювання між собою. Як тільки картопляні ньокі спливли, вони готові. Виймаємо їх шумівкою на блюдо.
Викладаючи ньокки на блюдо, прошаровуються їх цибульним соусом.
Відразу ж, в гарячому вигляді подаємо картопляні ньокі на стіл і насолоджуємося незвичайним, але дуже смачним пісним стравою.