Наш рецепт » Другі страви » Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Картопляні ньоккі з цибульним соусом виходять дуже смачні і ситні. Це італійське блюдо просто ідеально вписується в пісне меню. Рецепт картопляного тіста можна використовувати для приготування різних страв. Дуже зручно мати в морозильній камері готовий шматочок такого тесту. Щоб після розморожування приготувати з нього пісні ньокки, потрібно просто додати невелику кількість борошна і воно готове до роботи. Як готувати картопляні ньокі в домашніх умовах я з задоволенням розповім у своєму рецепті, використовуючи для демонстрації приготування покроково зроблені фото.

Складові:

Картопляне тісто:

  • 800 грам неочищеного картоплі;
  • 1 ч.ложка солі;
  • ½ ч.ложка меленого розмарину;
  • ¼ ч.ложки чорного меленого перцю;
  • ¼ ч.ложки меленого коріандру;
  • 500 грам будь-якого борошна.

Цибулевий соус:

  • 2 великі цибулини;
  • 1 ст.ложка томатного соусу;
  • 80 мл оливкової нерафінованої олії.

зміст

  • 1 Як приготувати картопляні ньокі з цибульним соусом
  • 1.1 Як робити картопляне тісто
  • 1.2 Як робити ньокки
  • 1.3 Пісний соус для ньоккі
  • 1.4 Як варити ньокки

Як приготувати картопляні ньокі з цибульним соусом

Приготування страви починається з того, що слід замісити його основу - тісто з відвареної картоплі.

Як робити картопляне тісто

Я буду готувати подвійну порцію тіста. Картопля треба промити і відварити в мундирі до готовності. Потім, очищаємо його, попередньо остудивши під холодною водою.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Тепер, вся картопля пюріруем і всипаємо спеції, перемішуємо.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Додаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Правильно приготоване тісто має добре тримати форму і не прилипати до рук. Іноді борошна потрібно трохи більше, або трохи менше. Це залежить від сорту картоплі і від сорту борошна.

Зауважу, що з такого картопляного тіста я готую не тільки ньокки, але і смачну картопляну запіканку.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Як робити ньокки

Зробити ньокки дуже просто. Ділимо картопляне тісто на порції. Розкачуємо його у вигляді довгої ковбаски і нарізаємо на великі шматочки. Потім, натискаємо пальцем в центр кожного шматочка і отримуємо поглиблення. Так само продовжуємо формувати інші картопляні ньокі.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Пісний соус для ньоккі

Готувати такий томатний соус з цибулею швидко і легко. Очищаємо цибулини і шаткуємо їх півкільцями. Розігріваємо сковороду з маслом і пасеруємо цибулю до прозорого стану. Потім, додаємо томатний соус, якщо потрібно, додаємо сіль, цукор і мелений чорний перець, доводимо все до готовності.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Як варити ньокки

Ставимо кип'ятити воду. У неї додаємо сіль і лавровий лист. Поки вода закипає, встигаємо зробити томатний соус. Як тільки вода закипіла, опускаємо картопляні ньокі і обережно перемішуємо шумівкою, щоб уникнути прилипання до дна і склеювання між собою. Як тільки картопляні ньокі спливли, вони готові. Виймаємо їх шумівкою на блюдо.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Викладаючи ньокки на блюдо, прошаровуються їх цибульним соусом.

Картопляні ньоккі з томатним соусом і цибулею

Відразу ж, в гарячому вигляді подаємо картопляні ньокі на стіл і насолоджуємося незвичайним, але дуже смачним пісним стравою.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Картопляні деруни з зеленню
Картопляні деруни з зеленню
У нас в родині улюбленою стравою, приготованим з такого коренеплоду як картопля, є деруни. Пропоную одну з кулінарних варіацій смаження смачних картопляних оладки, які чудово впишуться в ваше меню.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору