Наш рецепт » Другі страви » Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

Хінкалі з м'ясом - традиційне блюдо грузинської кухні. Воно схоже на мантам і пельменів. Дуже весело і цікаво перетворити приготування хінкалі в домашніх умовах в маленьку сімейну традицію. Всі разом ліпимо, дітки все в борошні і тесті, кожен намагається придумати свою фігурку для хінкалі. А все це розвага завершує смачне і таке ароматне блюдо - домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом.

Для приготування хінкалі потрібно:

  • 1 порція різнобарвного тесту;
  • 1,6 кг м'ясного фаршу асорті (свинина + яловичина);
  • 2 цибулини для фаршу;
  • 1 ч.ложка хмелі-сунелі;
  • 2 ч.ложки великої морської солі;
  • 1,5 ч.ложки сухого кропу;
  • 1/3 ч.ложки кумина;
  • дві щіпки свіжого меленого чорного перцю;
  • 90-100 мл рослинного масла;
  • 1/3 склянки кип'яченої води (холодної);
  • 3 великі цибулини для начинки.

Як приготувати хінкалі на пару

Розморожуємо різнобарвне тісто, або готуємо свіже. Покроковий рецепт з фото тесту для хінкалі знайдете за посиланням в інгредієнтах. До речі, тісто можна зробити і звичайним одноколірним. Нарізаємо його на шматочки і викладаємо на робочу поверхню з борошном.

Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

М'ясний фарш асорті заправляємо усіма заявленими спеціями, дрібно шаткуємо дві цибулини і вливаємо воду. Фарш повинен бути добре вимішати.

Приступаємо до розкочування шматочків тесту, але не дуже тонко, щоб воно не лопнуло вчасно готування. Ліпити хінкалі просто: в центр кладемо одну повну столову ложку фаршу і збираємо складки з тіста. В кінці не забуваємо зробити хвостик.

Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

Для дітей можна сформувати хінкалі у вигляді рибки.

Варити хінкалі будемо на пару. У блюдечко наливаємо рослинне масло, мачає дно хінкалі в нього і ставимо його на решітку. Так чинимо з усіма іншими. Ставимо на вогонь пароварку. З моменту закипання, засікаємо 45 хвилин на приготування.

Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

За кілька хвилин до готовності страви треба страхувати півкільця цибулі. Потім, викладаємо хінкалі на велике блюдо, покриваємо цибульним топінгом. Потім, наступний шар хінкалі і цибульний топпинг, продовжуємо так до самого кінця. І тут же ставимо страву в центр столу.

Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом

Домашні хінкалі з м'ясом і цибулею зварені на пару виходять дуже смачні. Спробуйте і ви приготувати їх використовуючи мій простий покроковий рецепт з фото.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору