Домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом
Хінкалі з м'ясом - традиційне блюдо грузинської кухні. Воно схоже на мантам і пельменів. Дуже весело і цікаво перетворити приготування хінкалі в домашніх умовах в маленьку сімейну традицію. Всі разом ліпимо, дітки все в борошні і тесті, кожен намагається придумати свою фігурку для хінкалі. А все це розвага завершує смачне і таке ароматне блюдо - домашні хінкалі з м'ясом і цибульним топінгом.
Для приготування хінкалі потрібно:
- 1 порція різнобарвного тесту;
- 1,6 кг м'ясного фаршу асорті (свинина + яловичина);
- 2 цибулини для фаршу;
- 1 ч.ложка хмелі-сунелі;
- 2 ч.ложки великої морської солі;
- 1,5 ч.ложки сухого кропу;
- 1/3 ч.ложки кумина;
- дві щіпки свіжого меленого чорного перцю;
- 90-100 мл рослинного масла;
- 1/3 склянки кип'яченої води (холодної);
- 3 великі цибулини для начинки.
Як приготувати хінкалі на пару
Розморожуємо різнобарвне тісто, або готуємо свіже. Покроковий рецепт з фото тесту для хінкалі знайдете за посиланням в інгредієнтах. До речі, тісто можна зробити і звичайним одноколірним. Нарізаємо його на шматочки і викладаємо на робочу поверхню з борошном.
М'ясний фарш асорті заправляємо усіма заявленими спеціями, дрібно шаткуємо дві цибулини і вливаємо воду. Фарш повинен бути добре вимішати.
Приступаємо до розкочування шматочків тесту, але не дуже тонко, щоб воно не лопнуло вчасно готування. Ліпити хінкалі просто: в центр кладемо одну повну столову ложку фаршу і збираємо складки з тіста. В кінці не забуваємо зробити хвостик.
Для дітей можна сформувати хінкалі у вигляді рибки.
Варити хінкалі будемо на пару. У блюдечко наливаємо рослинне масло, мачає дно хінкалі в нього і ставимо його на решітку. Так чинимо з усіма іншими. Ставимо на вогонь пароварку. З моменту закипання, засікаємо 45 хвилин на приготування.
За кілька хвилин до готовності страви треба страхувати півкільця цибулі. Потім, викладаємо хінкалі на велике блюдо, покриваємо цибульним топінгом. Потім, наступний шар хінкалі і цибульний топпинг, продовжуємо так до самого кінця. І тут же ставимо страву в центр столу.
Домашні хінкалі з м'ясом і цибулею зварені на пару виходять дуже смачні. Спробуйте і ви приготувати їх використовуючи мій простий покроковий рецепт з фото.