Рожеве французьке тістечко макаронів з лимонною начинкою
Сьогодні буду піч смачне і дуже ніжне рожеве французьке тістечко макаронів (фр.macarons, макаронс, макарунс, макарони) з мигдальною борошна з начинкою з лимонного ганаша. У цього ніжного білкового французького печива дуже тонкий і ненав'язливий лимонний аромат. Приготовлені мигдальні французькі тістечка макарони на спеціальній меренге. Як правильно її приготувати в домашніх умовах, демонструє мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Для лимонного ганаша нам буде потрібно:
- 180 грам 33-35% вершків;
- цедра з ½ шт. лимона;
- 360 грам білого шоколаду;
- 60 грам 82% солодковершкового масла.
Для чистого цукру:
- 66 грам білка від курячого яйця;
- 190 грам цукрової пудри змішаної з 1,5 гр ванілі;
- 1 грам дрібної солі;
- 80 грам мигдального борошна;
- 1 крапля лимонного екстракту;
- 2 краплі харчового барвника потрібного вам кольору.
зміст
- 1 Як приготувати тістечко макаронів з начинкою з лимонного ганаша
- 1.1 Начинка - лимонний ганаш для макаронів
- 1.2 Білкове тісто з мигдальною борошна
- 1.3 Збираємо французькі тістечка макарони
Як приготувати тістечко макаронів з начинкою з лимонного ганаша
Начинка - лимонний ганаш для макаронів
Вершки поміщаємо в кухлик і підігріваємо їх до 80-85 ° С. Вогонь виключаємо, опускаємо в кухлик з вершками цедру лимона. Ми залишаємо настоюватися хвилин на десять.
У діжу кладемо шматочки білого шоколаду і м'яке вершкове масло.
Вершки з цедрою підігріваємо до 55-60 ° С і вливаємо їх в діжу з шоколадом і маслом через друшляк. Так ми позбудемося цедри. Коли шоколад розплавиться, перемішуємо весь ганаш і даємо йому час охолонути. До потрібного моменту (склеювання макарунс) тримаємо його в холодильнику.
Білкове тісто з мигдальною борошна
Білки завадимо в діжу і починаємо їх перемішувати на найнижчій швидкості міксера до появи невеликої кількості бульбашок на поверхні білка. Потім, всипаємо сіль і збільшуємо швидкість міксера до середньої. Як тільки білки вкрилися бульбашками і маса почала біліти, перемикаємо міксер на високу швидкість і починаємо всипати по 1,5 ст. ложки цукрової пудри з ваніллю. Кожну порцію добре збиваємо і тільки потім додаємо наступну порцію. Готова французька меренга повинна вийти зі стійким «пташиним дзьобом» і мати глянсову гладку поверхню.
Тепер, міксер прибираємо і продовжуємо працювати лопаткою. Насамперед додаємо половину порції мигдальної муки і акуратно змішуємо обидві маси. Потім, додаємо лимонний екстракт, харчовий барвник і перемішуємо. Закінчуємо заміс додаванням залишилася мигдальної муки. Готове білкове тісто для макаронів перекладаємо в кондитерський мішок. Правильно приготоване тісто, так само як і меренга, має глянсовий колір.
Тісто на мигдальні французькі тістечка макарони відкидають на силіконовий килимок або пергамент з тефлоновим покриттям потрібного вам розміру. Я робила печива різного розміру і стежила за тим, щоб у мене завжди була пара однакового розміру. При відсаджування печива, тримайте кондитерський мішок з тестом строго вертикально. Тоді у вас тісто ляже рівно. Ми залишаємо деко з печивом підсихати на столі. У мене на це йде від 40 до 70 хвилин. Час цієї процедури залежить від вологості в приміщенні. Доторкніться обережно подушечкою пальця до верхівки печива, якщо нічого не прилипає, значить його можна отпекать.
Поки печиво сохне, є час розігріти духовку до 160 ° С. Підсушене печиво ставимо на середній рівень і засікаємо 5 хвилин. Потім, відкриваємо на дві секунди духовку, щоб випустити вологу і, закривши духовку, продовжуємо отпекать макаронс ще 5-6 хвилин. Ви повинні переконатися в освіті "спіднички" у печива. Відразу після випічки знімаємо рожеве мигдальне печиво макаронів на робочу поверхню. Якщо вони правильно приготовлені, то у них виходить рівна і гладка внутрішня частина, як у мене на фото.
Збираємо французькі тістечка макарони
Холодний ганаш перекладаємо в кондитерський мішок, наносимо його на одну половинку печива і закриваємо другою половинкою такого ж розміру.
Саме час знімати пробу.
Змінюючи колір барвника, ніжне і смачне мигдальне французьке тістечко макаронів можна зробити різних квітів. Про те, як готувати вдома інші види макаронс, знайдете в покрокових рецептах на нашому сайті.