Тістечко Роза з листкового тіста і яблук під снігом з цукрової пудри
Розкішні троянди під снігом - десерт, який може приготувати навіть сама недосвідчена господиня. Для того щоб зробити яблучні троянди з листкового тіста будуть потрібні всього три інгредієнти: магазинне листкове тісто, червоні яблука і повидло.
Приготування почніть з того, що яблука червоного кольору розріжте вздовж на дві частини. За допомогою чайної ложечки видаліть серединку.
Половинки яблук наріжте тонкими часточками і потримайте їх протягом однієї хвилини в киплячій солодкій воді (3 ст. Л. Цукру на 300 мл води). Теплова обробка зробить часточки гнучкими. остудіть яблука.
Готове листкове тісто розморозити, тонко розкачати і наріжте на довгі смужки шириною 8-10 см і довжиною 20-25 см.
На середину кожної смужки покладіть трохи густого яблучного повидла або будь-якого варення. На край смужки з тіста покладіть яблучні дольки.
Вільний край тесту подверніте таким чином, щоб повидло виявилося всередині. Поверніть тісто з яблуками рулетиком, краї тіста защепіте. Поставте рулетики на торці - у вас вийдуть своєрідні трояндочки.
Випікайте яблучні троянди в розігрітій до 200 градусів духовці 35-40 хвилин. Лист для випічки трохи присипте борошном. Десерт буде готовий, коли тісто підрум'яниться, а червона шкірка яблук стане трохи темніше. Зніміть тістечка з листа, поки вони ще гарячі. Для краси посипте десерт цукровою пудрою.
Гарний і смачний десерт у вигляді троянди з листкового тіста і яблук, прикрасить будь-який святкове застілля. Він хороший хоч з кавою, хоч з чаєм, хоч з гарячим зимовим пуншем.