Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці
Для шанувальників домашньої випічки з начинкою (а саме - пирогів) я пропоную нескладний варіант, в якій в якості начинки використовуються заморожені гриби-опеньки і капуста. Рецепт такого закритого дріжджового пирога зі свіжою капустою і грибами обов'язково повинен бути у вашому кулінарному блокноті. Мій простий і покроково оформлений рецепт допоможе вам швидко освоїти приготування.
Складові:
- молоко - 1 стакан;
- цукор - 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- дріжджі сухі - 1 ст. ложка;
- масло рослинне - 8 ст. ложок
- капуста білокачанна (свіжа) - 300 г;
- гриби заморожені (опеньки) - 150 г;
- перець чорний мелений - 1 щіпка;
- морква - 0,5 штуки;
- свіжий цибуля зелена - 3-4 пера;
- масло вершкове - 1 шматочок.
Як приготувати пиріг з капустою і грибами в духовці
Детально відписувати процес замісу дріжджового тіста для пирога я не стала, оскільки ви можете зробити його за своїм коханим і перевіреного рецепту. Я вважаю за краще нескладний спосіб з використанням молока і сухих дріжджів. Коротко: в тепле молоко додаю сахарок і солону спецію (приблизно 1 ч. Л.). Вливаю 4 ст. л. будь-якого рослинного масла, перемішую. Підсипаю сухі дріжджі, знову перемішую і чекаю, щоб дріжджі трохи розійшлися. Потім, пару раз просівають борошно, а потім вже підсипаю її в молочну суміш. Мішу дріжджове тісто, прибираю його на годинку в тепло. Потім готове піднялося тісто обминають на столі.
А ось про підготовку капустою начинки докладніше розповім. Отже, розморожувати заздалегідь опеньки (втім, можна взяти будь-які гриби). Розігріваю 4 столові ложки олії на сковороді, обсмажую в ньому грибочки.
Далі, шаткую білокачанну капусту. Перекладаю капустяну нарізку до грибів. Приправляю відразу капусту сіллю, перемішую.
На тертці подрібнюю морквину. Переправляю морква до капусти на сковороду. перемішую.
Тушу капусту до готовності, в кінці присмачую перчиком меленим і порубаним свіжим цибулькою. Капустяну начинку остуджують.
Тісто ділю на дві нерівні частини. Велику з частин розкочують, викладаю в форму, роблю бортики.
розподіляю начинку.
Розкочую решту, накриваю їй начинку. Оформляю краю, в центрі роблю отвір.
Пиріг відправляю в духовку на 35 хвилин (температурний режим - 180 градусів). За п'ять хвилин до готовності змащую поверхню підрум'яниться пирога шматочком вершкового масла.
Випічка готова. Трохи остуджують, розрізаю на порції. Смачного!