Наш рецепт » Випічка » Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Для шанувальників домашньої випічки з начинкою (а саме - пирогів) я пропоную нескладний варіант, в якій в якості начинки використовуються заморожені гриби-опеньки і капуста. Рецепт такого закритого дріжджового пирога зі свіжою капустою і грибами обов'язково повинен бути у вашому кулінарному блокноті. Мій простий і покроково оформлений рецепт допоможе вам швидко освоїти приготування.

Складові:

  • молоко - 1 стакан;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • сіль за смаком;
  • дріжджі сухі - 1 ст. ложка;
  • масло рослинне - 8 ст. ложок
  • капуста білокачанна (свіжа) - 300 г;
  • гриби заморожені (опеньки) - 150 г;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка;
  • морква - 0,5 штуки;
  • свіжий цибуля зелена - 3-4 пера;
  • масло вершкове - 1 шматочок.

Як приготувати пиріг з капустою і грибами в духовці

Детально відписувати процес замісу дріжджового тіста для пирога я не стала, оскільки ви можете зробити його за своїм коханим і перевіреного рецепту. Я вважаю за краще нескладний спосіб з використанням молока і сухих дріжджів. Коротко: в тепле молоко додаю сахарок і солону спецію (приблизно 1 ч. Л.). Вливаю 4 ст. л. будь-якого рослинного масла, перемішую. Підсипаю сухі дріжджі, знову перемішую і чекаю, щоб дріжджі трохи розійшлися. Потім, пару раз просівають борошно, а потім вже підсипаю її в молочну суміш. Мішу дріжджове тісто, прибираю його на годинку в тепло. Потім готове піднялося тісто обминають на столі.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

А ось про підготовку капустою начинки докладніше розповім. Отже, розморожувати заздалегідь опеньки (втім, можна взяти будь-які гриби). Розігріваю 4 столові ложки олії на сковороді, обсмажую в ньому грибочки.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Далі, шаткую білокачанну капусту. Перекладаю капустяну нарізку до грибів. Приправляю відразу капусту сіллю, перемішую.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

На тертці подрібнюю морквину. Переправляю морква до капусти на сковороду. перемішую.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Тушу капусту до готовності, в кінці присмачую перчиком меленим і порубаним свіжим цибулькою. Капустяну начинку остуджують.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Тісто ділю на дві нерівні частини. Велику з частин розкочують, викладаю в форму, роблю бортики.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

розподіляю начинку.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Розкочую решту, накриваю їй начинку. Оформляю краю, в центрі роблю отвір.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Пиріг відправляю в духовку на 35 хвилин (температурний режим - 180 градусів). За п'ять хвилин до готовності змащую поверхню підрум'яниться пирога шматочком вершкового масла.

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Випічка готова. Трохи остуджують, розрізаю на порції. Смачного!

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами в духовці

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Домашня випічка, приготовлена ​​з використанням духовки, виходить і смачною, і ситної, і корисною. Вона має свої гастрономічні переваги, якими з успіхом користуються господині.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору