Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці
У дні посту можна урізноманітнити своє меню смачним, ситним і просто чудовим пирогом, в якому начинка робиться зі свіжої білокачанної капусти. Щоб приготувати смачний пісний пиріг з капустою, тісто ми замісити на дріжджах, без використання яєць і молока. Соковита капустяна начинка, доповнена подрібненої морквою і цибулею, надає пирога гастрономічну привабливість і кулінарний вишукування. Як спекти дуже смачний пісний пиріг з капустою демонструє мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Складові:
- борошно - 3 склянки;
- вода (прокип'ячена, тепла) - 1 склянка;
- сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
- цукор - 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- капуста білокачанна - 250 гр;
- морквина - 1 шт .;
- цибуля - 0,5 шт .;
- масло соняшни. - за смаком.
Як приготувати пісний пиріг з капустою з дріжджового тіста
Замісити пісне тісто на дріжджах для нашого домашнього пирога зовсім не складно. Спершу, потрібно відміряти в потрібних пропорціях інгредієнти і зробити теплою кип'ячену воду (не вище 40 градусів!). Замішуємо тісто так: розчиняємо в теплій воді, приблизно, 1 ч. Ложки солі, така ж кількість Сахарка і сухі дріжджі. В отриману суміш вливаємо близько 30 мл соняшникової олії, перемішуємо. Рідина частинами додаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб тісто «підросло», його на годину ховаємо в тепло. Збільшилася дріжджове тісто на столі обминали, ділимо на 2 частини (вони повинні бути нерівними).
Частина тесту, яка побільше, розгортаємо в овальний пласт. Можна, в принципі, і коло розкачати, і квадрат або чотирикутник - вибір форми майбутнього пирога за вами. Це - основа пирога. Його відразу переміщаємо на деко. Рекомендуємо застелити деко кулінарної папером для випічки.
По підставі пирога розподіляємо капустяну начинку. Її ми приготуємо поки чекаємо «підростання» тесту. Для начинки тушкуємо на рослинній олії нашатковану капусту разом з натертою морквою і цибулею. Начинку для пирога приправляем сіллю і улюбленими спеціями.
Начинку з капусти покриваємо другим розкатаним шматком тесту.
Защепляем краю тесту, а посередині робимо отвір.
При 180 градусах в духовці пісний капустяний пиріг тримаємо 35 або 40 хвилин. Коли випічка буде готова, виймаємо її з печі, накриваємо рушником і охолоджуємо.
Всім приємної трапези!
Сподіваюся, що вам сподобається мій простий рецепт смачного пісного пирога з капустою з дріжджового тіста і ви не раз побалуєте рідних і друзів цієї смачної пісної випічкою.