Хачапурі з сиром сулугуні з дріжджового тіста в домашніх умовах, в духовці, рецепт з відео
Приготування хачапурі в домашніх умовах викликає часом серйозні складності. Щоб не йти шляхом проб і помилок даємо покроковий рецепт як приготувати хачапурі і для повної ясності - відео-рецепт.
зміст
- 1 Приготування хачапурі в домашніх умовах (в духовці)
- 2 Приготування тесту для хачапурі
Приготування хачапурі в домашніх умовах (в духовці)
Для того щоб зробити дріжджове тісто для хачапурі нам будуть потрібні:
дріжджі - 50 гр;
рослинне масло - 1 столова ложка,
цукор - 1 чайна ложка,
сіль - ½ чайної ложки,
борошно пшеничне - 2,5-3 склянки;
вода - 1 стакан,
масло вершкове - для змазування.
Приготування тесту для хачапурі
У мисці з'єднуємо дріжджі, сіль, цукор, розводимо водою кімнатної температури і додаємо рослинне масло. Коли вийшла однорідна рідина - додаємо борошно. Сміливо висипаємо дві склянки і перемішуємо. Далі підсипає по трохи, щоб вловити правильну консистенцію тесту. Воно повинно вийти дуже ніжним і податливим. Фахівці стверджують, що перевірити готовність дріжджового тіста для хачапурі потрібно по мочці свого вуха - тісто має бути м'якше і ніжніше.
Як всяке дріжджове тісто, тісто для хачапурі має підійти. Щоб воно не заветрівалось закриваємо його в мисці чистим рушником. Готове тісто, що підійшло має збільшитися в об'ємі в 2,5-3 рази.
Коли тісто замісили, залишається один важливий етап - начинка для хачапурі. Від того, яка вона буде у нас вийде або хачапурі по-імеретинськи (закриті хачапурі), або хачапурі по-аджарський (відкриті хачапурі, які ще називають хачапурі-човник).
Якщо залишилися неясні моменти в приготуванні дріжджового тіста для хачапурі в домашніх умовах, вам допоможе прояснити їх і уникнути помилок Ілля Лазерсон з телеканалом Їжа