Наш рецепт » Випічка » Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Пиріг сирний з сливами під назвою «Страсбурзький» виходить дуже смачний, а головне - швидко і просто. І, головне, для його випічки ніяких особливих інгредієнтів не потрібно.

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Для того щоб приготувати швидко пиріг зі сливами за цим рецептом нам потрібно:

для тіста:

яйця - 1 шт.

борошно - 200 гр.

цукор - 60 гр.

Масло - 125 гр.

Для приготування начинки потрібно взяти:

Сир (не зернистий і м'який) - 250 гр.

Крохмаль - 50гр.

Сметана (не менше як 20% жирності) - 200 мл.

Слива - 500-700 гр

Яйця -2 шт

Цукор - 100 гр.

Для начинки слив:

Цукор - 2 столові ложки для начинки слив.

Кориця мелена - 1-3 чайних ложки або по смаку.

Тепер переходимо до того, як приготувати тісто для пирога «Страсбурзький».

У миску насипаємо борошно, цукор і перемішуємо.

Додаємо дрібно посічене або натерте на крупній тертці твердий вершкове масло і січемо ножем в крихту.

Додаємо яйце і руками швидко замішуємо тісто.

Замішувати потрібно швидко, щоб масло не сильно розтануло.

Тісто звертаємо в кулю, кладемо в пакет або загортаємо в плівку і відставляємо в холодильник не менше ніж на 30 хвилин.

Наступний етап - як приготувати сирну начинку для пирога з сливою.

Сметану, сир, цукор, сметану, крохмаль і жовтки - збиваємо блендером.

Білки окремо збиваємо в стійку піну і акуратно змішуємо з начинкою збитою блендером.

Зливи моєму, гострим ножем робимо надрізи, але не розрізаємо сливу до кінця.

виймаємо кісточку.

Насипаємо в середину сливи суміш з цукру і кориці.

Тепер найголовніше таїнство - як правильно зібрати або як приготувати пиріг зі сливами і сирною начинкою.

Роз'ємну форму (діаметр 26 см) змащуємо маслом, посипаємо борошном.

Тісто, рівномірним шаром, розподіляємо по всій формі. Можна це робити просто руками, натер на тертці або акуратно розкотивши качалкою.

Обов'язково робимо бортики.

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Нафаршировані сливи укладаємо на тісто розрізом вгору.

На сливи виливаємо сирну начинку.

Духовка до цього часу повинна бути розігріта до 180-200⁰С.

Час випічки - 1-1,5 години. Потрібно зауважити, що в даному випадку воно дуже індивідуально і залежить від духовки. Одна година потрібно піч обов'язково, а далі - дивіться і вирішуйте самі.

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Все, Страсбурзький пиріг зі сливами і сирною начинкою готовий.

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Якщо хочете - зверху пиріг зі сливами можна прикрасити шоколадною глазур'ю. Адже зливу в шоколаді це просто смакота! Приємного всім апетиту.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору