Наш рецепт » Випічка » Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Пиріг - символ домашнього тепла і затишку. Маючи сучасну кухонну техніку пісочний пиріг з рубленого тесту приготувати дуже просто. В якості начинки можна використовувати будь-які ягоди, наприклад, запашну чорну смородину. Додайте сік і цедру лимона і вони збагатять смак страви цитрусовими нотками.

Чим же відрізняється рубане тісто від пісочного? Всього лише способом приготування. Якщо пісочне замішують руками, то для рубаного використовується тільки ніж або блендер. Щоб масло легко рубілось його трохи підморожують в холодильнику. За рахунок цього, в приготованому вигляді у тесту буде пориста структура.

Складові:

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Для тіста:

  • борошно - 200 гр;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 50 гр;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • сік лимона - 1 ст. л.

Для начинки:

  • смородина чорна - 300 гр;
  • цукор - 50 гр;
  • цедра одного лимона.

Як приготувати пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Злегка заморожене вершкове масло швидко рубаємо на великі кубики і відправляємо в ємність блендера. Туди ж висипаємо цукор, перемішаний з борошном.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Включаємо блендер на три хвилини, щоб маса стала однорідною.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Вводимо яйце і лимонний сік, знову збиваємо.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

У підсумку, повинна вийти щільна маса, яку ми збираємо в грудку, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Чим довше рубане тісто там пролежить, тим краще.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Тридцять хвилин пройшло, виймаємо масу і розгортає за розміром форми. Якщо тісто рідкувато, його потрібно щедро присипати борошном, тоді воно краще розкачати.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Розподіляємо тісто за формою, підтягуючи на краю. Надлишки можна зрізати і додати туди де не вистачає.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Займемося начинкою. Натремо цедру лимона і змішаємо її з двома столовими ложками цукру, це приблизно 50 грамів.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Отриману сумішшю рівномірно висипаємо на дно пирога. Так тісто залишиться хрустким, а начинка придбає чудовий лимонний нюанс і стане ще більш ароматною.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

смородину моєму.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Розподіляємо таким шаром 7 столових ложок смородини.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

Відправляємо в духовку, розігріту до 200˚ на 30 хвилин.

Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою

В якості прикраси домашнього пирога чудово піде меренга. Просто зіб'ємо білок від одного яйця з двома столовими ложками цукру, намажемо цієї пишної масою готовий пиріг і отруїмо в духовку при 250˚ ще на 5 хвилин. Якщо на хвилину включити режим «верхній нагрів» на меренге вийде рум'яна кірочка.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Пісочне кільце з горіхами
Пісочне кільце з горіхами
Сьогодні поділюся ще одним рецептом з мого шкільного дитинства. Це смачне розсипчасте печиво, відоме багатьом під назвою пісочне кільце з горіхами.
Пісочні кошички з заварним кремом
Пісочні кошички з заварним кремом
Втомилися від банальних тортиків і вам хочеться кондитерського різноманітності? Або, може побут, ь ще не впевнені в своїх силах і боїтеся братися за складні шедеври, але душа просить чогось

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору