Пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою
Пиріг - символ домашнього тепла і затишку. Маючи сучасну кухонну техніку пісочний пиріг з рубленого тесту приготувати дуже просто. В якості начинки можна використовувати будь-які ягоди, наприклад, запашну чорну смородину. Додайте сік і цедру лимона і вони збагатять смак страви цитрусовими нотками.
Чим же відрізняється рубане тісто від пісочного? Всього лише способом приготування. Якщо пісочне замішують руками, то для рубаного використовується тільки ніж або блендер. Щоб масло легко рубілось його трохи підморожують в холодильнику. За рахунок цього, в приготованому вигляді у тесту буде пориста структура.
Складові:
Для тіста:
- борошно - 200 гр;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 50 гр;
- вершкове масло - 100 гр;
- сік лимона - 1 ст. л.
Для начинки:
- смородина чорна - 300 гр;
- цукор - 50 гр;
- цедра одного лимона.
Як приготувати пісочний пиріг з рубленого тесту зі смородиною і меренгою
Злегка заморожене вершкове масло швидко рубаємо на великі кубики і відправляємо в ємність блендера. Туди ж висипаємо цукор, перемішаний з борошном.
Включаємо блендер на три хвилини, щоб маса стала однорідною.
Вводимо яйце і лимонний сік, знову збиваємо.
У підсумку, повинна вийти щільна маса, яку ми збираємо в грудку, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Чим довше рубане тісто там пролежить, тим краще.
Тридцять хвилин пройшло, виймаємо масу і розгортає за розміром форми. Якщо тісто рідкувато, його потрібно щедро присипати борошном, тоді воно краще розкачати.
Розподіляємо тісто за формою, підтягуючи на краю. Надлишки можна зрізати і додати туди де не вистачає.
Займемося начинкою. Натремо цедру лимона і змішаємо її з двома столовими ложками цукру, це приблизно 50 грамів.
Отриману сумішшю рівномірно висипаємо на дно пирога. Так тісто залишиться хрустким, а начинка придбає чудовий лимонний нюанс і стане ще більш ароматною.
смородину моєму.
Розподіляємо таким шаром 7 столових ложок смородини.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200˚ на 30 хвилин.
В якості прикраси домашнього пирога чудово піде меренга. Просто зіб'ємо білок від одного яйця з двома столовими ложками цукру, намажемо цієї пишної масою готовий пиріг і отруїмо в духовку при 250˚ ще на 5 хвилин. Якщо на хвилину включити режим «верхній нагрів» на меренге вийде рум'яна кірочка.