Пісочні кошички з заварним кремом
Втомилися від банальних тортиків і вам хочеться кондитерського різноманітності? Або, може побут, ь ще не впевнені в своїх силах і боїтеся братися за складні шедеври, але душа просить чогось смачненького? В такому випадку, пропоную приготувати неймовірно смачні пісочний кошики із заварним кремом. Попереджаю одразу і чесно - встояти перед ними і не спробувати хоч одне тістечко дуже складно. Хрустке пісочне тісто в поєднанні з ніжним лимонним кремом не тільки свято, а й справжня спокуса для ласунів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко і просто освоїти приготування десерту.
Інгредієнти для приготування тістечок
тісто:
- маргарин вершковий - 150 гр;
- борошно пшеничне - 300 гр;
- яйця курячі - 1шт;
- цукор - 100 гр;
- цедра половинки лимона;
- сметана - 1 ст.л.
крем:
- цедра і сік половинки лимона;
- цукор - 100 гр;
- білий шоколад - 100 гр;
- яйця курячі - 1 шт .;
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л. з гіркою;
- сметана - 2 ст.л .;
- вершки 33% і вище - 250 гр.
зміст
- 1 Як приготувати пісочний кошички з кремом
- 1.1 Як спекти кошики з пісочного тіста
Як приготувати пісочний кошички з кремом
Із зазначених інгредієнтів приготуйте пісочне тісто.
Замотайте його в харчову плівку і відправте в холодильник на час приготування крему.
З продуктів, зазначених у рецепті, приготуйте заварний лимонний крем. Наша начинка для пісочних кошичків повинна повністю охолонути перед їх наповненням.
Як спекти кошики з пісочного тіста
Ділимо готове тісто на 15-20 рівних частин. Точна кількість залежить від розміру ваших формочок. Використовувати потрібно саме залізні, силіконові в цьому випадку не підійдуть.
Кожну частину розгортаємо в коло, його діаметр повинен бути більше діаметра формочки на висоту її бортів.
Вистилаємо внутрішню поверхню формочки шаром тіста, щільно притискаємо його до бортикам, щоб не було порожнеч. Форму нічим не змащуємо - в тесті жиру досить.
Випікаємо підготовлені кошики в заздалегідь розігрітій до 180 ° C духовці 20-25 хвилин до красивого золотистого кольору.
Випечені заготовки потрібно дістати і дати їм постояти в формочках ще, приблизно, 5-10 хвилин. Так їх легше буде витягти. Щоб дістати кошик, переверніть формочку над столом, застеленим чистим рушником, і постукайте по дну рукояткою ножа - заготівля повинна випасти. Повністю остудіть свої пісочні кошики перед заповненням кремом.
Можна просто ложкою наповнити тістечка кремом. Але якщо хочете здивувати всіх не тільки смаком, але і видом десерту, то краще скористатися кондитерським мішком з насадкою «зірочка». З його допомогою наповнюємо кошики кремом, формуючи красиві завитки.
Ласощі готові, можна подавати його до столу відразу. Але тістечка будуть набагато смачніше, якщо проведуть хоча б годину в холодильнику.
Експериментуйте з начинками і знайдіть своє улюблене поєднання.
Смачних вам шедеврів!