Пісочне кільце з горіхами
Сьогодні поділюся ще одним рецептом з мого шкільного дитинства. Це смачне розсипчасте печиво, відоме багатьом під назвою пісочне кільце з горіхами. Така випічка часто зустрічалася в радянських шкільних їдальнях і була дуже улюблена дітьми. Рецепт печива я трохи змінила під себе і за допомогою покроково зроблених фото викладу нижче. Тому, мій простий рецепт пісочного печива буде зрозумілий і доступний навіть недосвідченим кулінарам. Отже, приступаємо.
Підготуйте такі продукти:
- борошно пшеничне - 2 склянки;
- масло вершкове - 150 гр;
- цедра одного лимона;
- яйце - 2 шт .;
- цукор - 3 4 склянки;
- горіхи - 50-70 гр;
- сіль - щіпка.
Як приготувати пісочне кільце з горіхами
Починаємо готувати з того, що замісити пісочне тісто для печива. Для цього, просіюємо борошно і за допомогою терки натираємо в неї вершкове масло як на фото.
Далі, збиваємо яйця з цукром, до тих пір, поки він не розчиниться. Один яєчний білок відокремлюємо і залишаємо для змазування кілець перед випічкою.
Тепер, замішуємо пісочне тісто: олійно-борошняну суміш перемішуємо з яйцями і цукром, додаємо дрібку солі і цедру одного лимона.
Успішною складової смачного рецепта розсипчастого пісочного тіста є швидке замішування його. Не слід довго місити тісто через можливої втрати розсипчастою структури випікається печива. Швидко з тіста формуємо колобок і поміщаємо його в холодильник. 30-40 хвилин буде достатньо для охолодження.
Охолоджене тісто розгортаємо в пласт в 0,5 см і вирізаємо кільця. Це легко зробити за допомогою склянки і маленької чарки, використовуваної для внутрішнього кільця. Ось так я вирізала кільця з тіста.
На деко розстеляємо папір для випічки, розкладаємо кільця, змащуємо їх залишилися білком і посипаємо подрібненими горіхами (мигдальним, волоським, арахісом, кешью і т.д.)
Випікаємо печиво - пісочне кільце з горіхами - при температурі 200 ° С до золотистого кольору хвилин 15.
Погодьтеся, мій домашній рецепт приготування пісочного коржиків за цим рецептом надзвичайно простий і не витратний за часом і складу. Ароматні і розсипчасті пісочний кільця з горіхами дуже смачні з чаєм або чашкою кави. Почастуєте ними своїх рідних і друзів! Приємного всім апетиту!