Мармурове тріснуте шоколадне печиво
Смачне і красиве мармурове тріснуте шоколадне печиво готувати швидко і просто. Тріщинки виходять самі під час отпеканія печива і тим самим, що і стало причиною такої назви. Зверху виходить хрустка скоринка, а серединка залишається м'яка. Ось такий цікавий контраст готової текстури. Повинна сказати, що воно відмінно поєднується з кавою.
Складові:
- 150 грам пшеничного борошна в / с;
- 60 грам какао (порошок);
- 200 грам цукрової пудри;
- 1 ч.ложка ванільного порошку;
- 10 грам розпушувача;
- 60 грам м'якого вершкового масла;
- 2 штуки курячих яєць;
- 100 грам цукрової пудри для обвалювання печива.
Як приготувати тріснуте шоколадне печиво
У глибокий посуд просіваємо борошно, какао, ванілін, розпушувач і цукрову пудру. Потім віночком все з'єднуємо разом. Суха маса повинна стати однорідного кольору.
Окремо в чаші для блендера збиваємо масло на повільній швидкості, потім вводимо по одному яйця і збиваємо вже на більш високій швидкості. Вливаємо отриману суміш до сухих інгредієнтів і замішуємо тісто в один клубок. З усіх заявлених інгредієнтів у мене вийшло 594 грами. Загортаємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.
Включаємо духовку на 190 ° С. Дістаємо тісто з холодильника. Ліпимо кульки однакового розміру, обвалюють їх в цукровій пудрі і викладаємо їх на пергаментний папір. У мене вийшло рівно 20 кульок. Ставимо їх отпекаться на 13-15 хвилин.
Виймаємо випічку з духовки і відразу знімаємо з гарячого дека, щоб остудити.
Тріснуте шоколадне печиво дає свої тріщинки саме під час випічки.
Верхня скоринка ніжна і хрустка, але при цьому м'яка текстура всередині. Ось так випічка виглядає в розломі.