Італійський пиріг Зебра на пісочної основі
Смачний двоколірний пиріг Зебра на пісочної основі - відмінне італійське ласощі, яке послужить прекрасним доповнення для того, щоб випити чашечку чаю або кави з друзями. Готується такий пиріг нескладно і вам багато часу не потрібно. Використовуючи мій перевірений покроково оформлений рецепт з фото, готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся смачною італійською випічкою разом з вашими близькими і друзями.
Нам знадобиться:
Для пісочної основи:
- 110 грам вершкового масла 72%;
- 2 ст. ложка сметани 26%;
- 1 куряче яйце калібру С-1;
- ¼ ч. Ложки дрібної солі;
- 320-340 грам пшеничного борошна.
Для начинки нам знадобиться:
- 2 штуки яєць калібру Д-0;
- 65 грам солодковершкового масла 72%;
- 130 грам цукрового піску;
- 1 пакетик ваніліну;
- 70 грам мигдального борошна;
- 70 грам пшеничного борошна;
- ¼ ч. Ложки соди;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 30 грам темного шоколаду.
зміст
- 1 Як приготувати пиріг Зебра по-італійськи
- 1.1 Пісочне тісто для основи пирога
- 1.2 Начинка для пирога
- 1.3 Як заливати і спекти пиріг Зебра
Як приготувати пиріг Зебра по-італійськи
Пісочне тісто для основи пирога
В міксер встановлюємо насадку для пісочного тіста. У діжу поміщаємо всі інгредієнти, крім борошна і перемішуємо близько двох хвилин. Потім вводимо просіяне борошно, продовжуємо заміс ще близько хвилини. Домішуємо пісочне тісто на робочій поверхні, збираємо його в єдиний грудочку, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на 20 хвилин.
Беремо форму d = 24 см. Потім, розгортає тісто d = 30 см, укладаємо його в форму з роз'ємними бортиками і формуємо основу. Прибираємо підготовлену основу пирога в холодильник.
Начинка для пирога
Яйця збиваємо до піни з сіллю і лимонним соком, потім, приєднуємо цукор і ванілін. Коли цукор повністю розчинився, вливаємо тепле розтоплене масло, збиваємо. В окремий посуд просіваємо пшеничне, мигдалеву борошно і соду. Порціями всипаємо цю борошняну суміш в тісто і збиваємо на низькій швидкості.
Трохи менше половини тіста відкладаємо в окрему ємність і змішуємо з розтопленим шоколадом.
Як заливати і спекти пиріг Зебра
Режим духовки 190 ° С, розігріваємо заздалегідь.
Виймаємо форму з пісочним тістом їх холодильника. Починаємо викладати в центр по дві столові ложки тесту, чергуючи їх за кольором. Отпекаем 45 хвилин. Готовність обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Гарячий італійський пиріг Зебра потрібно остудити у формі і лише потім витягти з неї.
Відрізаємо шматочок пісочного пирога, пробуємо і насолоджуємося смаковими відчуттями мигдалю, лимона і шоколаду.
Не забудьте, що чудовий двоколірний італійський пиріг Зебра, добре б доповнити чашкою хорошої кави або чаю.